Annonce:
Annonce:

Fjern lillebrødrene

Gellerupplanen. Boligblokke. Socialt boligbyggeri.
Gellerup bebyggelsen. Foto: Finn Frandsen
Gellerupplanen. Boligblokke. Socialt boligbyggeri. Gellerup bebyggelsen. Foto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

STATSMINISTEREN vil rive ghettoerne ned. Men mindre kan muligvis gøre det.
Som vi fortalte forleden, har man en joke i Aarhus Politi: Kommer der styr på blot seks familier i Gellerupplanen, vil man have kriminaliteten under kontrol i hele Brabrand.

VITTIGHEDEN er kun sjov, fordi den efter sigende er sand. Og den er ikke blot sand i Gellerup, en af landets største ghettoer beliggende vest for Aarhus.
Tal fra Danmarks Almene Boliger, der er interesse- og brancheorganisation for mere end 500 boligorganisationer over hele landet, viser en lignende tendens.

Annonce:

95 PROCENT af de adspurgte foreninger siger, at de har beboere med tilknytning til kriminelle grupper og bander. Af disse har 63 procent svaret, at de oplever familier, hvor ældre medlemmer introducerer yngre medlemmer til bandekriminalitet.
Er det kriminalitet, man vil til livs, er det ifølge direktøren for Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, afgørende at få bugt med ’lillebror-effekten’.
’Vi har oplevet, er, at der er en lille gruppe hardcore folk, der er vokset op nu, og de har så fået nogle lillebrødre, der er lige så slemme’, som Bent Madsen siger til Ekstra Bladet.

VED AT BRYDE med ’lillebror-effekten’ – tendensen, hvor mindre børn og unge kopierer ældre brødres problemskabende adfærd – kan man bryde det store mønster i ghettoen.
Eller som Inge Bryderup, der er professor i sociologi ved Aalborg Universitet, udtaler til Ekstra Bladet: ’Al forskning viser, at jo før man får anbragt et socialt belastet barn, desto bedre. Det er slået fast både nationalt og internationalt’.

DET KAN VÆRE, det er en god idé at rive store dele af landets ghettoer ned. Sådan som statsministeren har slået til lyd for.
Ingen ved jo endnu, hvad Lars Løkke konkret mener, faktisk vil gøre eller tror vil ske. Måske at ghettoernes problemer lægger sig ned i støvet sammen med bygningerne?

EN MULIGHED er imidlertid at begynde i det små. Med at fjerne de små brødre, før man fjerner bygningerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: