Flere indvandrere på landsholdet

Yussuf Poulsen har scoret kampens eneste mål - Pione Sisto jubler med. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen har scoret kampens eneste mål - Pione Sisto jubler med. Foto: Lars Poulsen
Følg Leder

Fodbold er et vidunderligt spil. Her er ikke så meget pjat med, at nogen er mere rigtige end andre. Det gælder om at vinde, og for at det kan lade sig gøre, må man naturligvis udtage de bedste spillere.

Derfor hører vi hverken Dansk Folkeparti, Front National eller Sverigedemokraterne galpe op om, at man skal have været f.eks dansk i generationer for at kunne spille på det danske landshold.

Hvorfor skulle vi også svække os selv ved at udelukke Pione, Yussuf eller andre med hel eller delvis udenlandsk baggrund ?

Den internationale økonomiske udviklingsorganisation, OECD, har under VM opgjort antallet af immigranter på de enkelte landshold.
Frankrig topper med 78,3 %. Og der er vist ikke nogen, der vil påstå, at det er dårligt for Frankrig, at Pogba, Mbappe og flere andre er med.Schweiz følger lige efter med 65,2 %, mens næsten hver anden på både det belgiske og engelske landshold er første eller anden generations immigranter.
På vores landshold opgør OECD tallet til 13 %, nøjagtigt det samme tal som immigranter udgør i hele det danske samfund.

En klar succes, men næppe hvis man spørger Inger Støjberg. For her i landet må det jo ikke gå godt for de nye danskere. Hvor ville det være befriende, hvis vi så integrationen som fodbold. Så ville det nemlig handle om, at integrationen blev en succes, og så ville man målrettet træne de nye danskere til at blive en succes.

Men det gør vi kun på fodboldbanen. I samfundet som sådan gøres nye danskere til et problem af et politisk flertal, der er mere skræmte over at miste deres egne mandater end løse opgaven. Og gu’ er der da problemer. Men som jeg har sagt mange gange før: integration er en opgave, som er kommet for at blive.

Vi slipper ikke af med de nye danskere. Det skal vi heller ikke, hvis vi har tænkt os at komme endnu længere ved næste VM. Næste landshold, det nuværende U 21 landshold er fyldt med immigranter. Og de er rigtigt gode. Så lad os få nogle flere indvandrere på landsholdet, som forbilleder og rollemodeller. Så skal det nok gå fremad både på banen og udenfor.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.