Flygtninge-fatamorgana

SOM VENTET har valgkampen udviklet sig til et politisk hundeslagsmål om, hvor surt man kan gøre livet for flygtninge, der kommer til smørhullet Danmark.
Hverken Helle Thorning (S) eller Lars Løkke (V) holder sig tilbage. Af frygt for at miste vælgere er begge optaget af at forklare befolkningen, hvordan man bedst undgår at hjælpe mennesker i nød.

TAL FYGER fyger gennem luften, ofte bygget på falske forestillinger – fatamorganaer – om de faktiske forhold. Politikerne ser syner, når det passer ind i deres kram.
Senest med Venstres udspil til en asylreform, der vil rulle regeringens lempelser tilbage og sørge for, at nytilkomme kun får økonomisk hjælp på SU-niveau. Her støtter Lars Løkke sig til vildt overdrevne tal om de hidtidige ydelser til flygtningefamilier.

DA HELLE THORNING satser på at hugge stemmer fra Dansk Folkeparti, kommenterede hun de nye V-forslag med mild røst.
Vi skal sætte os sammen efter valget, så skal vi nok finde ud af det, lød det forsigtigt.
Under valgkampen har hun gang på gang understreget, at hendes regering har sørget for de første stramninger i 12 år. Javel – men de
stramninger har altså kun haft indflydelse på 126 asylansøgninger!
Selvfølgelig er der grænser for, hvor mange flygtninge Danmark kan modtage. Og selvfølgelig skal der stilles krav til dem, der kommer. Men det skal med i billedet, at vi selv er med til at skabe flygtningeboomet ved at bombe løs i Irak/Syrien!

LARS LØKKE MENER, at flygtningene hjælpes bedst i deres nærområder, og det giver Dansk Flygtningehjælp ham ret i.
Men holdningen bliver hul, når Venstre samtidigt foreslår, at der skal skæres 2,6 milliarder kroner årligt i udviklingsbistanden. For det er penge fra denne konto, som bruges til at hjælpe i nærområderne og forhindre, at folk flygter.

DE FLESTE BORGERLIGE – og mange socialdemokratiske – politikere betragter asylansøgere som svindlere og platugler og ikke som trængte mennesker på flugt.
Vi gentager: Danmark kan ikke hjælpe alle flygtninge. Men vi skal yde vort bidrag og tackle problemerne med saglighed i stedet for at opbygge fatamorganaer og lægge asylansøgerne for had.

89 kommentarer
Vis kommentarer