Følger bare reglerne...

SF’er og eks-borgmester i København Ninna Thomsen siger ja tak til et eftervederlag på godt en million kroner, skrev Ekstra Bladet søndag.

SKØNT hun glider direkte over i et nyt direktørjob i Mødrehjælpen ...

LYDER det bekendt? Selvfølgelig: Endnu en politiker bryder partilinjen.

SF er som bekendt imod, at politikerne scorer kæmpe eftervederlag, når de samtidig fortsætter i en vellønnet stilling. Og partiets gruppeformand på Borgen har selv vist vejen og doneret sit eftervederlag bort. Vederlag var tænkt som en hjælp til en arbejdsløs, afgået politiker. Ikke en dobbeltløn på skatteborgernes bekostning, mener partiet.

I teorien altså ...

MEN OGSÅ SF’eren Mette Touborg fik en god halv million med, da hun stoppede som borgmester i Lejre og fik et job til to millioner kroner. Og Enhedslistens Morten Kabell kæmpede som bekendt hårdt for at beholde sit vederlag trods nyt direktørjob.

FORARGELSEN fik ellers fuld skrue fra en række partier, da Venstre-manden Carl Holst i 2015 fik et eftervederlag, samtidig med at han blev forsvarsminister. Også han fulgte sådan set reglerne, men blev gennemheglet af venstrefløjens partier og DF. Anklager om grådighed og pamperi føg gennem luften.

NU argumenterer de selv samme partiers med-lemmer med, at de følger reglerne. Og det er da fint nok at følge reglerne ...

MEN DET gjorde Carl Holst jo sådan set også. Men han blev presset hårdt for at afstå en del af pengene. Hvad er forskellen på ham og Ninna Thomsen, når det gælder vederlag, set med SF-briller?

DET dybt tåkrummende er måden, hvorpå de enkelte medlemmer fra de moralsk ophøjede partier pludselig godt kan skyde sig ind under, at de handler helt efter bogen, når de bliver ’opdaget’.

HVIS de så lige, mens de var borgmestre, havde nævnt, at de havde tænkt sig at score kassen personligt, selv om de som partisoldater er imod, havde det været mere ærligt. Kan nogen huske, at Ninna Thomsen informerede om sine planer, da vederlagene igen var et hedt emne ved nytårstid? Overhovedet ikke.

DE FLESTE dukker sig og håber, det hele kører under radaren, når de selv får checken.

DF’S nyligt afgåede kulturborgmester i København, Carl Christian Ebbesen, fulgte i første omgang samme mønster. DF fører sig frem som storforagtere af eftervederlagene til politikere i nye job. Men da det efter nytår kom frem i medierne, at også Ebbesen scorede vederlaget, var han totalt mundlam. Først efter en daglang tænkepause, hvor man havde fornemmelsen af, at han sad og vred sig på kontoret, opgav han dobbeltlønnen.

234 kommentarer
Vis kommentarer