Folkemødet uden politikere

FUNGERENDE statsminister Lars Løkke Rasmussen blev set midt på natten til fredag i færd med at snakke med en flok folkemøde-deltagere.

Hermed ros til Løkke.

FOR NYSKABELSEN på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm var, at politikerne stort set ikke mødte op. En lang valgkamp havde åbenbart udmattet folketingspolitikerne, eller også var de bare trætte af at møde folket. 

DER VAR AFBUD på afbud overalt lige med undtagelse af partilederne, som kom flyvende ind for at holde deres store folkemøde-tale. Men så var det også hurtigt hjem igen. 

MORTEN ØSTERGAARD blev også set flere steder i løbet af fredag. Og hver gang gentog han, at folk igen og igen stoppede ham på vejen ned ad Folkemødets hovedstrøg og bad ham stå fast i regeringsforhandlingerne med Mette Frederiksen. Et dårligt varsel. For det folkemødedeltagerne bad Østergaard stå fast på, var hans løfte fra valgkampen om en markant ændret udlændingepolitik, hvilket ikke kommer til at ske.

ØSTERGAARD kan få kvoteflygtninge, bedre forhold for børnene på Sjælsmark og mindre symbolpolitik. Men en helt ny og markant mildere flygtningepolitik får han ikke. Det vil 80 pct. af de danskere vælgere ikke, og det ved socialdemokraterne. Står de radikale fast, misser vi en historisk chance for at få en ny, stram, men mere human flygtningepolitik uden de borgerliges mange ligegyldige eller dybt skadelige symboler.

SÅ FORHÅBENTLIG forstår Østergaard, at folkemødet ikke er Danmark, men en lomme af velmenende danskere.

Og så må vi håbe, at politikerne næste år igen får lyst til at møde danskerne. Selvom man kan have forståelse for trætheden, så er det anelse pinligt, at de i den grad svigtede demokratiets fest i år.

LIGE MED UNDTAGELSE af fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der også tog nattefesten med. Den mand har simpelthen et 7. partygear. 

109 kommentarer
Vis kommentarer