Forbyd dem

RETSSAGEN om, hvorvidt banden Loyal to Familia kan forbydes permanent, startede i går i Københavns Byret.

SET fra et borgersynspunkt er ingen i tvivl: De er 

ikke andet end en flok klokkeklare, kyniske gangstere af værste slags. De hærger med drab, afpresning, vold, og trusler. At de har kunnet vokse sig så store og spankulere rundt i deres Loyal to Familia-kluns så længe, er i sig selv krænkende for de flestes retsbevidsthed.

363 af bandens 372 nuværende eller tidligere medlemmer er straffede. Dét alene siger noget om, at det altså ikke er en husmorforening, hvor et par af medlemmerne tilfældigvis er blandet ind i noget snask. Eller et hyggeligt broderskab, som forsvaret bedyrer.

NETOP gruppens egentlige formål er et kernepunkt i forsøget på at få banden forbudt. Det skal bevises, at ’foreningen’ opnår sine mål med vold m.m. Her må man i hvert fald konstatere, at kriminaliteten er påfaldende massiv:

DE HAR VÆRET indblandet i mindst tre væbnede konflikter med 63 skudepisoder, 17 sårede og fem dræbte. 15 af dem er blevet idømt samlet 127 års fængsel. Det lyder som noget fra en amerikansk gangsterfilm, men har været blodig virkelighed i årevis. Grovheden er så monumental, at alle kræfter er sat ind fra politi og anklagemyndighed for, at nu skal det lykkes at få et forbud igennem. Det er første gang i nyere tid, at en sådan sag om at forbyde en forening når helt frem til domstolen. Retssagen ventes at vare 35 dage.

FORSVAREREN er – naturligvis – bandens favorit-advokat, Michael Juul Eriksen. Han slår på – som om det er suspekt – at det er et politisk ønske, at sagen bliver ført. Ja? Her er politikerne i hvert fald i trit med deres vælgere. Og lovgivende magt, udøvende og dømmende magt er som bekendt skarpt adskilte – eller prøver Eriksen allerede nu at lave konspirationsteorier og offerbilleder, der skal få det til at fremstå, som om dommerne vil gå videre end lovens bogstav for at tækkes justitsministeren? Det vil i så fald være helt i tråd med de bandekriminelles evindelige flæben om, at de er forfulgte uskyldigheder.

FORBUDDET vil være nyt i forhold til den grundlovssikrede ret til at forsamle sig. Her må man sige: 

Én gang skal være den første. Ingen rettigheder her i verden er absolutte. Grundlovens fædre havde ikke forestillet sig, at samfundet kunne trues af en sammensvejset gruppe af kriminelle, voldelige typer.

189 kommentarer
Vis kommentarer