Forbyd omskæring

55 MUSLIMSKE lande vil protestere.

Samt Israel.

Hvis altså Folketinget vedtager et forbud mod omskæring af drenge under 18 år. Forslaget er stillet på ’Borgerforslag.dk’ med foreløbig over 30.000 underskrifter. 

DER ER TALE OM en højeksplosiv sag. En nervøs mumlen om en potentiel ’muhammedkrise II’ siver ud fra Christiansborg.

Men sagen er enkel: Det er ikke i orden at skære i små børn. Uanset hvilket kælenavn ens Gud har, eller hvilken jødeskik eller juleskik, man efterlever, eller i hvor mange århundreder man har gjort det. Vi er et velfærdssamfund, ikke et middelaldersamfund. Kvinder med menstruation er heller ikke ’urene’ mere, homoseksuelle skal ikke stenes, og tyve får ikke hugget hænderne af. Lige som piger bør drenge også have ret til egen krop. 

DER FINDES INGEN gode argumenter for at omskære børn. Det er senest demonstreret til fulde af jødisk samfund, der i kampen mod et forbud forsøger sig med det forbløffende argument: ’Det kriminaliserer forældrene’.

Ja, det er normalt meningen med forbud, må man svare.

MEN OMSKÆRINGSFORBUDDET kommer ikke. Politikerne tør ikke. Fredag var der lukket samråd med sundhedsministeren, justitsministeren, udenrigsministeren, forsvarsministeren og kirkeministeren om emnet. Udlændinge- og Integrationsudvalgets, Retsudvalgets, Udenrigsudvalgets og Kirkeudvalgets medlemmer var også inviteret med.

Justitsminister Søren Pape (K) meddelte derpå, at han og regeringen ikke vil ’trykke den knap, der sætter jøderne ud af Danmark.’ Interessant argumentation, da netop Pape og kompagni ikke forsømmer nogen lejlighed til at hævde, at der ikke skal være parallelsamfund her i landet.

REAKTIONEN fra Venstres gruppeformand, Søren Gade, er også sigende. Han udtaler til DR:

’Med baggrund i, at jeg er stærk fortaler for Grundloven og religionsfriheden, så har jeg svært ved at se, at det er noget, jeg skulle komme til at stemme for.’

Søren Gade hev så vidt vi mindes ikke Grundloven og religionsfriheden frem, da religiøs tildækning skulle forbydes. Nogen har mere religionsfrihed end andre. Og drenge har tilsyneladende ingen grundlovssikret ret.

DANSKERNE ER, ifølge alle undersøgelser, klar til et forbud. Ekstra Bladet har netop bedt læserne tage stilling. Over 160.00 har stemt. Ni ud af ti går ind for et omskæringsforbud. Det er slemt, når politikere mangler det mod, deres vælgere besidder.

1509 kommentarer
Vis kommentarer