Forfulgt uskyldighed

DET ER IKKE SVÆRT at finde en rød tråd i Lars Løkkes lange politiske karriere: Han har været så utroligt meget igennem – men altid i rollen som forfulgt uskyldighed.

Det startede allerede, mens han var amtsborgmester i Nordsjælland. Skatteyderne fik lov at betale for fugtige udflugter til København med kasino- og diskoteksbesøg, men forelagt kritik forsvarede Løkke sig med, at reglerne var uklare. Så derfor kunne han ikke bebrejdes noget.

DEN HOLDNING videreførte han som indenrigs-og sundhedsminister. Det regnede med bilag, og embedsmændene var nærmest i chok over, hvor meget alkohol Løkke kunne indtage.

Men han gik aldrig over grænsen, nej da. Hvis nogen påstod noget andet, var det kun for at skade ham politisk, lød det fra ministeren.

SÅ KOM DEN berømte GGGI-skandale, hvor Ekstra Bladet afslørede Venstres formand i at vælte sig i den vildeste luksus på organisationens regning. Fly-billetter til sammenlagt over en million kroner betalt med ulands-penge.

Igen: Det kunne Lars Løkke ikke selv gøre for. Han fulgte blot reglerne. Det var heller ikke hans skyld, at GGGI betalte for en ferie til hans datter. Det beroede bare på misforståelser.

LØKKE VAR OGSÅ helt uskyldig i, at Venstre forsynede ham med jakkesæt, skjorter, slips og boksershorts til 152.000 kr. under valgkampen i 2011.

– Det må I snakke med partisekretæren om. Jeg har ikke krævet noget, lød hans undskyldende forklaring.

Den måske kommende statsminister kan heller ikke forstå, at nogen kan have ondt af, at der ryger en del vin og øl ned på flyet HJEM efter endt arbejdsbesøg i udlandet. Men vi drikker ikke i arbejdstiden, bedyrer Løkke.

ENTEN SVIGTER hans hukommelse – eller også er der tale om en søforklaring. Ekstra Bladet kan nemlig i dag dokumentere, at der blev serveret alkohol i flyet UD til et vigtigt møde i Bruxelles!

Lars Løkkes troværdighed er igen-igen på spil. Står det, han siger, mål med det, han gør? Nej.

SÅ VI GENTAGER, hvad vi skrev på pladsen her i går:

Er Lars Lykke virkelig anstændige borgerliges bedste bud på, hvem der skal være Danmarks næste statsminister?

193 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere