Annonce:
Annonce:

Forgyldt ved fyring

I den forgangne uge blev kommunaldirektør Jan Michelsen i Halsnæs smidt hjem efter mystiske beskrivelser af en knallertpåkørsel. Med sig fik han 3,5 millioner kroner på vej ud ad døren. Foto: Halsnæs Kommune
I den forgangne uge blev kommunaldirektør Jan Michelsen i Halsnæs smidt hjem efter mystiske beskrivelser af en knallertpåkørsel. Med sig fik han 3,5 millioner kroner på vej ud ad døren. Foto: Halsnæs Kommune
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

VI HAR SET det før. Kommunale direktører og chefer, der fyres i vanære, hvorefter de får gyldne håndtryk, der til forveksling ligner fyrstelige belønninger – for uduelighed, storhedsvanvid eller fiflerier.

I den forgangne uge blev kommunaldirektør Jan Michelsen i Halsnæs smidt hjem efter mystiske beskrivelser af en knallertpåkørsel på et KL-topmøde, hvor andre mener, at Michelsen var i håndgemæng efter en fest. Sandheden synes sløret. Men vi erklærer os enige med Morten Messerschmidt. DF’s leder udtaler oven på oplysningen om, at kommunaldirektøren hjemsendes med 3,5 millioner kroner til Ekstra Bladet:

- Det er fuldstændig sindssygt. Jeg ved ikke, hvad fanden der foregår i den der Djøf-verden.

DET UMIDDELBARE svar er naturligvis, at kommunale ledere har alt for indbringende kontrakter. Og kommunerne må betale herfor. Både ved indgang og udgang.

Annonce:

Et andet spritnyt eksempel er f.eks. eksdirektør for børn, unge og kultur i Fredericia Kommune Michael Maaløe. Han er netop blevet fyret efter blot en måned i jobbet. Han får en aftrædelsesgodtgørelse på 1,5 millioner kroner. Og i maj 2022 blev samme Maaløe også sendt hjem fra Randers Kommune efter store problemer med arbejdsmiljøet i sin forvaltning. I den forbindelse fik han 1,6 millioner kroner med sig ud ad døren. På under et år har han således indkasseret 3 millioner kroner i gyldne håndtryk fra to kommuner.

I TOPPEN AF danske kommuner leves tydeligvis et luksusliv. Vi taler en tilværelse med oprørende ordninger, der får det offentlige til at ligne et tag selv-bord for de få udvalgte, mens kun krummer og rester når borgerne. Enkelte kommunaldirektører er såmænd højere lønnet end landets statsminister. Vi taler ødselhed med borgernes penge. Vi taler hæmningsløs grådighed blandt kommunale direktører.

Annonce:

Vi har tillige set eksempler på, at en kommunaldirektør kan få udbetalt millioner i aftrædelse ved afslutning af en åremålskontrakt, stort set gå ud og vende på parkeringspladsen og derpå direkte tilbage i sit 'gamle' job. Dermed gør man ikke blot nar ad skatteborgerne. Man skaber også et had til det offentlige. Især blandt ansatte på og brugere af institutioner, der i samme moment måske pålægges besparelser.

ALLE ANDRE KAN kun opnå hele årslønninger i aftrædelse med lang anciennitet. Alle andre får blot tre måneders løn ved fyring. Alle andre har tre måneders prøvetid ved ansættelse. Alle andre må følgelig være forargede over det ovenfor beskrevne.

Indenrigsministeren og Kommunernes Landsforening må tage sig sammen og få lagt et loft over de abnorme fratrædelsesbeløb. Der må lægges låg på vanviddet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
337 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: