Fortrydelsen

Komikeren John Cleese, nationalisten Nigel Farage og den tidligere finansminister Nigel Lawson støttede allebrexit, men de har siden taget deres forholdsregler, når det gælder Storbritanniens farvel til EU. FOTO: AP, RITZAU SCANPIX
Komikeren John Cleese, nationalisten Nigel Farage og den tidligere finansminister Nigel Lawson støttede allebrexit, men de har siden taget deres forholdsregler, når det gælder Storbritanniens farvel til EU. FOTO: AP, RITZAU SCANPIX
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Det er let at finde unge briter, der raser over Storbritanniens farvel til EU. Fremtiden er taget fra dem, vil de hævde. En ældre og stærkt selvovervurderende generation stemte med 51,9 mod 48,1 procent nationen ud, vil de påstå.

De mest indædte modstandere – som overvejende er ældre, ja – erklærede sig i går ligefrem himmelfaldne over, hvor ringe et forhandlingsresultat briterne står med efter at have forhandlet exit fra EU.

Hvilket ikke overrasker. Stærke tilhængere af brexit – de såkaldte brexiteers – er i et stykke tid flygtet fra deres eget værk. Nu vil de pludselig ikke leve med konsekvenserne af et Storbritannien uden for Den Europæiske Union.

Den tidligere UKIP-leder og nationalist Nigel Farage har for længst sikret sine to børn tysk pas, så de kan rejse frit i Europa efter brexit, oplyser The Times. Den tidligere finansminister Nigel Lawson, der har udspyet eder mod Bruxelles i årevis, har ifølge The Guardian sikret sig permanent fransk opholdstilladelse. Brexiteer og komiker John Cleese flytter til Caribien.
Og erhvervsmanden Arron Banks, der for tiden politiundersøges for at levere opsigtsvækkende store bidrag – 80-90 millioner kroner – til brexit-kampagnen, har fortrudt. Skulle der komme en ny afstemning, vil han stemme for at blive i EU, oplyser han til BBC.

Målinger viser endda, at blev der stemt ’remain or leave’ i dag i Storbritannien, ville brexit blive aflyst.
Hykleriet blandt brexit-tilhængerne er øget i takt med, at man overværede en fortvivlet premierminister Theresa May fejle i at opnå de exit-aftaler med EU, som briterne ønskede. Britisk erhvervsliv tager nu sine forholdsregler.

Jacob Rees-Mogg, formand for gruppen af brexiteers, er med i en investeringsfond. Fonden satser nu på filialer inden for EU i Dublin i Irland, oplyser Independent. Og hans brexiteer-broder, John Redwood, der er strateg i en anden investeringsfond, råder simpelthen investorer til at holde sig væk fra Storbritannien.

Den indebrændte britiske ungdom står pludselig blandt et flertal af indebrændte briter. Uden at kunne bruge det til noget. Og en særlig morale dukker dermed op. 70 procent af de 18-24-årige stemte i sin tid for at blive i EU. Men blot 64 procent af dem stemte ved valget. 90 procent af vælgerne over 65 år stemte til gengæld – og i overvejende grad for at forlade EU.

Det er værd at minde hjemlig ungdom om, hvis en dansk afstemning kommer på tale: Man skal møde op, hvis man vil vinde.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind