Franks fede fidus

KØBENHAVNS overborgmester, Frank Jensen, (S) er en travl mand. Det kan man jo godt forstå, når han beklæder en stor og ansvarsfuld post som manden med nøglerne til Danmarks hovedstad.

HAN ER tilmed populær. Godt nok mistede han 7000 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg. Men 28.000 københavnere stemte alligevel personligt på ham. De synes sikkert, at han gør sig fortjent til en pæn løn. Og den får han da også.

TJANSEN som overborgmester samt diverse bestyrelsesarbejde indbringer Frankie Boy omkring 1,5 mio. kr. om året

JA, VI kalder ham Frankie Boy, for han er kun 54. Det er ingen alder i dansk politik. Han vil sikkert fortsætte mange år endnu, før han går på pension.

MEN SÅ er det, at billedet går i sort. For Frankie Boy får allerede pension: 18.000 kr. om måneden, hvilket bringer hans årsindkomst op på ca. 1,7 mio. kr.

OG PENSIONEN er ikke af ny dato. Som Ekstra Bladet beretter i dag, har Frankie Boy fået det månedlige pensionsbeløb i mere end ti år!

FRANKIE BOYS kontante fidus skyldes, at han var minister, før reglerne om ministerpension blev ændret i 2000. Indtil da var en minister berettiget til pension fra dag ét, efter at hun eller han var fratrådt.

DEN ikke-pensionerede pensionsmodtager på Københavns Rådhus forklarer, at han har tænkt sig at beholde pensionen. For han følger blot reglerne, der gjaldt frem til 2000: Pensionen er en del af ministerlønnen, og man kan ikke lave om med tilbagevirkende kraft bla bla bla.

FRANKIE BOY kan tale solen sort, kan han. For almindelige mennesker er det uforståeligt, at aktive politikere kan polstre sig med kamufleret løn, hvad enten den kaldes ministerpension eller eftervederlag.

DET ER tankevækkende, at den alternative Uffe Elbæk fraskriver sig retten til ministerpension, mens SF’s lige så aktive Holger K. Nielsen klamrer sig til reglerne – og pengene. Venstres krigsminister Carl Holsts piruetter nævnes blot for underholdningsværdien.

MAN KAN kun håbe, at kommissionen, der senere på året barsler med forslag til politikernes fremtidige aflønning, rydder grundigt op. Men det sker næppe.

96 kommentarer
Vis kommentarer