Annonce:
Annonce:

FRATRÆDELSES-GAKGAK

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

INGEN TVIVL om det: De fleste danske ministre knokler som Duracell-kaniner. Dage og aftener plus mange weekender er pakket med møder, forhandlinger, rejser osv.

GODT NOK råder ministrene over en mindre hær af personlige rådgivere og sekretærer, ministerbil m.m. Men det ændrer ikke ved, at ministrene skal stå til rådighed det meste af døgnets timer.

OG LØNNEN? Sidste år tjente statsminister Helle Thorning (S) knap 1,5 mio. kr., mens de fleste andre ministre fik ca. 1,2 mio. kr. Isoleret set en velpolstret årsløn. Men ansvaret og arbejdspresset taget i betragtning er lønnen knap så prangende. Den var ikke gået i det private erhvervsliv. 

MEN NÅR det kommer til det såkaldte minister-eftervederlag – altså aftrædelsesløn – hopper kæden af. 

Annonce:

IFØLGE reglerne fortsætter en eks-minister med ministerløn i min. 18 måneder og maks. 36 måneder, afhængig af anciennitet. Som Ekstra Bladet opregnede i går, beholder ti af den afgående SR-regerings ministre deres løn i 22 måneder. De øvrige ti i 18 måneder.

REGLERNE er rent gakgak. Der er lige præcis intet argument for, at f.eks. afgående udkantsminister Carsten Hansen (S), som vælgerne har hældt ud af Folketinget, skal hæve 98.000 kr. om måneden de næste knap to år.

I HVERT fald skulle det nok være muligt at finde et offer eller to for dagpenge-massakren, der har mere end svært ved at forstå minister-reglerne. Eller løn og pension til politikere i det hele taget.

DET ENESTE fornuftige vil være, at ministrenes fratrædelsesordning, der reelt er skjult ekstraløn, helt afskaffes. I stedet kan man overveje at give ministrene en højere løn, mens de rent faktisk gør nytte. 

FORSLAGET  gives hermed videre til Michael Christiansen, formanden for den såkaldte vederlagskommission, der skal vurdere ikke kun ministres, men alle politikeres løn og privilegier.

Annonce:

SAMME Christiansen er også formand for DR, hvor han sidste år gav generaldirektør Maria Rørbye Rønn knap 600.000 kr. i lønforhøjelse.

DE FLESTE partier har på forhånd sagt, at de vil følge Christiansens lønforslag, når hans kommission barsler senere på året.

DET TROR vi på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: