Frem med bilagene

 - JEG HAR IKKE noget belæg for at sige, at der er blevet svindlet. Men jeg har grund til at undre mig kraftigt, når jeg intet kan få at vide. Så vokser mistanken.

Med sådanne udtalelser fra sin tidligere partifælle Rikke Karlsson er EU-stemmeslugeren Morten Messerschmidt (DF) havnet i en situation, som han har svært ved at styre, medmindre han handler resolut.

RIKKE KARLSSON, der fortsætter i EU-parlamentet som løsgænger, vil have klarhed over pengeforbruget i to skatteyderfinansierede EU-fonde, som Messerschmidt står i spidsen for.

DE TO FONDE – MELD OG FELD – har brugt næsten ti millioner kr. sidste år på oplysningsvirksomhed og propaganda i forbindelse med valgkampe.

Rikke Karlsson er især interesseret i 2014-regskabet, som blev fremlagt i onsdags – men uden bilag. Messerschmidt mener dog ikke, det rager hende, hvordan pengene er brugt, fordi hun – efter hans mening – ikke var medlem i regnskabsåret.

PÅ SIN SÆDVANLIGE arrogante og nedladende facon har han nedgjort hende med bemærkninger om, at Rikke Karlsson er en forvirret lille pige fra Rebild, der har svært ved at overskue tingene.

MESSERSCHMIDT understreger, at regnskaberne er i den skønneste orden, og at de er forsynet med pletfrie revisionspåtegninger.

Hertil kan man bemærke – uden sammenligning i øvrigt – at revisionen i flere år f.eks. blåstemplede regnskaberne i den virksomhed, storsvindleren Stein Bagger var direktør for. For revisionen kontrollerer ikke, hvad pengene er brugt til.

HIDTIL HAR DF-TOPPEN – udadtil – forholdt sig tavs i sagen, mens Karlsson åbent bakkes op af sin tidligere DF-kollega Jørn Dohrmann. EU-parlamentets interne finanstilsyn er ligeledes begyndt at røre på sig.

Efter sin jordskredssejr med næsten 466.000 personlige stemmer ved EU-valget sidste år har Morten Messerschmidt troet, han kan gå på vandet. Og optrådt derefter.

MEN SOM ANDRE almindelige dødelige må han følge de demokratiske spilleregler – hvilket i det konkrete tilfælde vil sige, at han bør lægge ALLE bilag åbent frem.

Ellers fristes man til at tro, at der er foregået noget i de to fonde, som ikke tåler dagens lys.

132 kommentarer
Vis kommentarer