Fremadrettet

HU-HEJ, hvor det går for Lars Løkke Rasmussens V-regering. Ministerholdet er kun opsat på én ting: at skue ud i horisonten og ind i fremtiden.

DER ER ingen grænser for, hvor fremadrettet regeringens politik skal være. ’Fremadrettet’ er det politiske mirakel-ord, der skal blåstemple alle ministrenes tiltag og få fortiden til at forsvinde.

TAG F.EKS. flygtninge-spørgsmålet: Under valgkampen talte en sammenbidt Lars Løkke godt nok meget bagudrettet om, hvor ’historisk mange flygtninge’ Helle Thornings SR-regering havde åbnet ladeporten for.

NU UDBREDER den visionære Lars Løkke sig om de 1000 flygtninge, som Danmark vil modtage fremadrettet. Al snak om ’straks-opbremsning’ er forstummet. Virkeligheden har overhalet Løkkes ævl.

ELLER TAG skatte-skandalen. Nu vil skatteminister Karsten Lauritzen søreme ansætte flere hundrede nye medarbejdere – fremadrettet, forstås – i håb om at få styr på uhyrlighederne. Ministeren bedyrer med plirrende øjne, at det er ’formålsløst’ at tale om, hvad der gik galt i Skat.

DET TROR pokker. For der står Venstre malet hen over den groteske sag, der vil koste samfundet ufattelige 14 mia. kr. – mindst.

SKANDALEN er et smerteligt eksempel på, hvordan VK-regeringen skamred det danske samfund.

TRODS bimlende alarmklokker insisterede Venstre på at skovle horder af medarbejdere ud af Skat og gennemtrumfe et gældsinddrivelses-system, der hverken var helt eller halvt færdigt. Samtidig overhørte den daværende skatteminister, Kristian Jensen, alle advarsler om, at ejendomsvurderingerne var fejlagtige.

I DAG fremlægger finansminister Claus Hjort Frederiksen så et finanslovsforslag med endnu flere blodige milliard-besparelser end tidligere bebudet.

SJOVT NOK er finansministeren optaget af at begrunde de fremadrettede besparelser med en masse bagudrettet snak om den tidligere regering.

AT SR-regeringen stort set brugte hele valgperioden på at rette op på VK-regimets fadæser, forbigås i tavshed.

VENSTRE hverken kan eller vil lære af egne fejltagelser. Til gengæld er det ubegribeligt, at et folketings-flertal lader sig trække rundt ved næsen af den mest upopulære regering i nyere tid. Det er alt andet end fremadrettet.

70 kommentarer
Vis kommentarer