Frygten skal ikke stoppe os

Usle håndlangere: Jeg tror, mange tænkte, åh nej, ikke igen, da selvmordsbombere igen gik amok
– denne gang i Bruxelles. Men som Mads Kastrup skrev onsdag, så er ’terror ikke længere en undtagelse. Det er en gentagelse’.

Frygteligt, men rigtigt. Vi må vænne os til terror.

Selvfølgelig er vi bange, men vi må ikke lade os slå ud. Vi skal drikke os fulde, tage på ferie og kysse vores elskede. Leve livet. For som det er sagt mange gange før, så er terroristernes mål at gøre os så bange, at vi ikke tør leve, som vi helst vil. Det er derfor, de angriber metroen og lufthavnen i Bruxelles midt i myldretiden. Målet er at dræbe, men endnu vigtigere, at gøre endnu flere bange.

Det, der virker mest skræmmende på mig, er, at nutidens terrorister er mennesker, der er vokset op midt iblandt os. Og de er ikke engang særlig religiøse. ’Disse unge mænd er kriminelle tabere, ikke religiøse fanatikere’, siger borgmesteren i Molenbeek, Bruxelles-bydelen, der kaldes terroristernes baggård. De har gået i folkeskoler, været naboer, spillet fodbold og ofte også drukket sig fulde med deres kammerater. Nu er de så parate til at tage et bombebælte om livet og gå ind i en lufthavn og sprænge sig selv og alle dem, de er vokset op sammen med, i luften.

Men det er stadig svært at forstå, hvordan disse kriminelle tabere lige pludselig bliver tiltrukket af at føre hellig krig for IS.

Et af rekruteringsstederne er naturligvis de ekstreme, hellige miljøer. Bedst kendt her i Danmark er Grimhøjmoskéen i Aarhus. Her residerer – undskyld mig udtrykket – narrøven Oussama El-Saadi. Han er fornærmet over, at han, hver gang der er en terrorhandling, bliver ringet op af journalister. ’Hvorfor skal vi undskylde, hver gang der sker noget forfærdeligt?’ spørger han Ekstra Bladets journalist. Modspørgsmålet til Oussama er enkelt: Hvorfor vil du ikke det?

Oussama El-Saadi er en hykler, men værre endnu: Han er en farlig mand. Når et forbillede kun halvhjertet tager afstand fra terror, så er kimen lagt. Terror er ikke haram (forbudt). Og derfor er det her hos Oussama El-Saadi og i andre af de ekstreme muslimske miljøer, at hadet til os andre vokser til at blive et bombebælte om livet, der bliver båret ind i en lufthavnsbygning.

Vi kan ikke stoppe terroren, men heldigvis har efterretningstjenesterne her i landet fået afværget det meste. Og vi kan alle med handling vise, at terroristerne og deres usle håndlangere ikke kan skræmme os til ikke at turde leve vores liv.

382 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere