Fup med fortiden

 

METTE Frederiksens smart udtænkte tilbagevenden til den røde barndomsby, Aalborg, som arbejderpigen, der skulle støvsuge tusindvis af S-stemmer, er endt i et katastrofalt selvmål.

’FORTÆLLINGEN’ er eksploderet mellem hænderne på hende som en gang forlorent gøgl. Hun er ikke vokset op i den barske del af Grønlandskvarteret, som hun påstår. Der, hvor hun ellers stod frem i TV2 Nord og blev filmet, mens hun slog ud med armene og erklærede, at det her var ’barndommens gade’.

NEJ – Mette Frederiksen voksede op i en murermestervilla på Mylius Erichsens Vej. En helt anden verden end den adresse, hvor hun spandt sin taktiske tåreperser. Det dokumenterede Ekstra Bladet i går. Og det viste sig også, at aalborgenserne allerede har gennemskuet hendes plat på ti kilometers afstand: ’Hun boede sgu ikke her’, fnøs en beboer. De vidste udmærket, hvor hun har boet i virkeligheden.

KONFRONTERET af Ekstra Bladet med det pinlige forsøg på at fremmale en ægte socialdemokrat, der fik sin sociale indignation indpodet i et hårdt kvarter, lød hendes forklaring, at hun havde købt mange romkugler hos bageren i det hårde kvarter.

DET er jo ikke bare utroværdigt og en hån mod dem, der rent faktisk har prøvet vilkårene i virkeligheden. Det er komplet latterligt at tale om, hvor man har købt romkugler, når det er åbenlyst, at hun bevidst har digtet en anden baggrund end opvæksten i murermestervillaen. Den gang fup og bagerskrøner kommer hun til at høre for i årevis.

I FORVEJEN var historien om arbejderpigens retur til rødderne krakeleret. Mette Frederiksen fik nemlig en kold skulder, da hun i sidste måned skiftede sin Ballerup-kreds ud med den større kreds i Nordjylland. Hvis hun havde forventet, at de var lykkelige og beærede over at få partibossen i spidsen, blev hun slemt skuffet.

I SIT TRIUMFTOG fik hun nemlig samtidig verfet den eksisterende spidskandidat til side som en flue.

En ung, fagligt aktiv håndværker og respekteret DSU’er, der politisk flugter langt mere med de lokale partimedlemmer.

1. MAJ-talen i Aalborg skulle også have givet en god platform, når S-bossen kunne køre videre med tåreperseren om Grønlandskvarterets mønsterbryder, der måske nu bliver statsminister.

MEN LO i Aalborg og 3F frabad sig Mette Frederiksen på talerstolen. Nej tak – ikke midt i en overenskomst-konflikt, hvor Socialdemokratiet har lagt stemmer til den massive lockout af offentligt ansatte. ’Vi står med en pistol, og de kom med en bazooka. Det er en uhørt optrapning’, sagde den lokale 3F-formand.