Fyr Esben

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

IGEN brølede Dansk Folkeparti rundt som blodtørstige løver om en minister i går.

NU FÅR VI se, om de igen bare har pustet sig op. Eller om de følger deres kamp til dørs denne gang og vælter taburetten under Esben Lunde Larsen, den elendigste miljøminister, vi nogen sinde har haft. Kun de mest rabiate inden for svinebaroner og Bæredygtigt Landbrug vil savne ham. Vi andre vil juble.

DESVÆRRE lignede Esben Lunde Larsen både før, under og efter tre timers rødglødende samråd i går en mand, der på forhånd har fået lovning på, at også denne gang falder Dansk Folkeparti ned igen som små påskelam.

ET FLERTAL I Folketinget med DF med i front ønsker ellers de store fiskeskipperes monopol på kvoter brudt. En god sag! Men selv om partierne igen og igen har bedt om andre udveje end lige Esben Lunde Larsens bovlamme udspil – ja, så kunne de ikke få det. Nej, der var ikke rigtig andre muligheder, fik de at vide. Men det var altså skrupforkert: Der var udfærdiget en stribe andre forslag. De kom bare aldrig videre.

’HAN HAR LØJET’, konstaterede Dansk Folkepartis sindige fiskeriordfører, Ib Poulsen, utvetydigt flere gange i går. En så kategorisk melding plejer at være lig med en ministerfyring. Kom i gang! Eller fremturer Dansk Folkeparti nu i vanlig stil og bruger weekenden til at drøne rundt med lup og pandelamper for at finde en undskyldning for, at det hele kan ordnes med et rap over næsen?

DESVÆRRE ønsker DF nok ikke en konfrontation med Lars Løkke – endsige et valg – nu. Deres meningsmålinger er dårlige, og derfor skal tiden åbenbart gå med diverse stunts, gerne i duo med Socialdemokratiet, og fælles kalkunjagter. Mens partitoppen afventer, hvor galt det går i Messerschmidt-skandalen.

OLE BIRK Olesen, transportministeren, fik også Dansk Folkepartis transportordfører helt op i diskanten med voldsomme udtryk. Men – vupti – var det vist pludselig mest et krav om opmærksomhed.

OGSÅ Thyra Franks udgydelser i et syv år gammelt epos ’Livsglæde og stjernestunder’ blev forfulgt med dødelig alvor, som om konen havde taget af kassen eller selv drukket al portvinen. Vælgerne spørger sig selv – har de da ikke andet at lave derinde? Hvad med at finde et boligforlig for bare at nævne noget?

FORHÅBENTLIG er afklædningen af den miljøfjendske miljøminister ikke bare endnu et show-nummer, der skal holde DF kørende. Nu er det alvor.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+