Annonce:
Annonce:

Gades røgslør

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

LØRDAG skrev vi efter justitsminister Søren Pinds (V) beslutning om at skrotte Irak-kommissionen: ’Lukningen af Irak-kommissionen er et udtryk for magtens arrogance, og den kan kun tolkes som et tegn på, at der i den grad er noget at komme efter’.

SØNDAG KOM endnu et horribelt eksempel på, at der i den grad er noget at komme efter. Jyllands-Posten afslørede, at VK-regeringen lagde røgslør ud over et politisk sprængfarligt engagement med det private amerikanske krigsfirma Blackwater.

FORKLARINGEN på, at daværende forsvarsminister Søren Gade (V) tilbage i 2007-2008 manipulerede med oplysningerne til Folketinget, ligger lige for.

BLACKWATER fik af den daværende amerikanske Bush-administration milliarder af dollar for at lave det beskidte arbejde i Irak.

FIRMAETS RAMBO-TYPER kunne som privatansatte operere i et juridisk ingenmandsland, hvor Genève-konventionen var sat ud af kraft.

Annonce:

BLOT FÅ måneder før, VK-regeringen indgik samarbejdet med Blackwater, vakte krigsfirmaet internationalt bestyrtelse ved at begå massakre på civile, uskyldige irakere i Bagdad.

DERFOR vidste den labile forsvarsminister, at helvede ville bryde løs i Folketinget, hvis planerne kom frem.

LØSNINGEN var at tviste ordene og camouflere hensigten. Den slags har de erfaring med i Forsvarsministeriet. Eller som lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen siger til Jyllands-Posten: ’Embedsmændene laver julelege for at undgå, at sandheden kommer frem. Og det er altså noget forbandet noget, at det sker gang på gang’.

DEN GENVALGTE Søren Gade, nu Venstres gruppeformand, siger: ’Du kan godt sige, at vi ikke ligefrem ruttede med sandheden’. Alene den udtalelse er isoleret set argument nok for at genåbne Irak-kommissionen.

VENSTRE mener, at kommissionen kun blev nedsat for at drille VK-regeringen, og at ’hver en sten er vendt’. Tja, endnu en manipulerende udtalelse.

Annonce:

I RESPEKT for især de 51 soldater, der døde i Irak og Afghanistan, bør Irak-kommissionen anstændigvis gøre sit arbejde færdigt.

MEN ER DER anstændighed tilbage i blå blok?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: