Gang i rulleriet

Jakob Ellemann ruller sin forgængers politik tilbage, og han er ikke bange for at diskutere og bløde op – blandt andet
med Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Jakob Ellemann ruller sin forgængers politik tilbage, og han er ikke bange for at diskutere og bløde op – blandt andet med Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

VÆLGERNE skal holde ørerne stive, hvis de vil være opdateret på, hvor partierne egentlig står på flere fronter. Standpunkter, partierne har fightet for, så det klirrede i lysekronerne, bliver pludselig pakket hen på en mørk hylde i denne tid. Politikerne har blikket fast rettet mod et kommende valg.

DET gælder f.eks. kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, som socialdemokraterne har kritiseret sønder og sammen i årevis. Især for, om det nu også får flere i arbejde som påstået af regeringen.

S-ordfører Leif Lahn er dog flere gange kaldt til orden ovenfra, når han, ivrigt sekunderet af SF’s Karsten Hønge, har givet forventninger om en afskaffelse efter et valg af loftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen.

Det er nok kommet for at blive, selvom Mette Frederiksen ikke siger det højt. Hun har haft flere tons uld i munden, når hun har skullet svare på det meget enkle spørgsmål om afskaffelse eller ej. Nu vil hun spørge en kommission først, siger hun!

FIKST nok – det signalerer omhu, og hun er slipper for at fremstå som en hykler. SF kræver dog ydelserne afskaffet, mandagen efter at en S-regering er trådt til. Det kan de godt glemme alt om.

MEDIEFORLIGET blev skabt helt uden Socialdemokratiet, som stod klippefast mod en besparelse på 20 procent af Danmarks Radio. Men de vil alligevel ikke rulle besparelserne tilbage efter en sejr ved valget, tyder det på. En lidt flad fornemmelse, skulle man tro?

SENEST rettede S kursen ind på udflytning af statslige arbejdspladser, som er et af regeringens flagskibe. Partiets ordfører, Benny Engelbrecht, lovede flere udflytninger.

REGERINGEN er i en klasse for sig – den ruller sin egen politik tilbage, inden vi overhovedet har haft et valg. Sandsynligvis har fokusgrupper vist, at de har et problem på miljøet.

MILLJØMINISTER Jakob Ellemann-Jensen er i hvert fald i gang med at rulle sin forgænger, Esben Lunde Larsens, stivnakkede og miljøfjendske tiltag, tilbage. Og tak for det! Samtidig er Ellemann tilsyneladende en mere åben og frygtløs type, der allerede har debatteret og diskuteret mere med miljøforkæmpere, end Lunde gjorde i hele sin ministertid.

HAVBRUG, der var en af Esben Lundes kæpheste, har Ellemann netop udskudt af frygt for kvælstofproblemer. Hvilket Lunde helt afviste at høre på.

ROUNDUP må ikke længere bruges efter første spiring, når det gælder afgrøder, vi selv skal putte i munden. Hér kæmpede Esben Lunde ellers som en løve i EU for at bevare ukrudtsmidlet.

NATURA 2000-OMRÅDER blev beskåret af Esben Lunde. Det bliver de også af hans efterfølger, men samtidig retter regeringen ind efter kritikken af beskæringen og udpeger nye områder i samme størrelsesorden. Og af bedre kvalitet. Spørgsmålet er snart, om et valg ændrer noget som helst ...

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind