Annonce:
Annonce:

Gaven til Trump

Donald Trump er sat ud af Det Hvide Hus, men protesten i den amerikanske befolkning, der placerede ham der, findes stadig. Foto: Ritzau Scanpix
Donald Trump er sat ud af Det Hvide Hus, men protesten i den amerikanske befolkning, der placerede ham der, findes stadig. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

TRUMP kunne ikke have ønsket sig det bedre. Netop som hans eget republikanske parti var begyndt at tvivle på ham og på at give ham endnu en tur som præsidentkandidat. Så har den offentlige anklager på Manhattan i New York, demokraten Alvin Bragg, givet ham en gave.

Bragg har som bekendt rejst en sag mod eks-præsidenten. Hvormed han har aktualiseret alle Trumps gamle og mest effektive omkvæd.

Hvad enten vi taler ’fake news’, ’the swamp’ (’sumpen’) eller det folkefjendtlige ’the system’, kan sagen mod Trump om angiveligt 34 tilfælde af regnskabsfusk blive det stik modsatte af, hvad anklager Bragg drømmer om: en genoplivning af Trump.

Annonce:

MAN BØR vel huske lektien fra Trumps sensationelle sejr over Clinton i 2016. Det var mest Hillary Clinton, der tabte. Ikke mindst ved at håne Trumps tilhængere. Ved at legemliggøre ’the establishment’ i Washington som elitær og folkefjendsk. Donald Trump ernærede sig ved den modstand og opstandelse, han kunne fremprovokere i den herskende klasse, snarere end den sympati, hans politik måtte opnå.

Trump selv, hans lejr og Det Republikanske Parti har ikke været sene til at fremstille sagen som politisk motiveret. En udlægning, der ikke synes helt grundløs. Bragg har i årevis jagtet Trump og hans familie. Ifølge anklageren selv har han i over 100 tilfælde søgt at rejse sager.

Og efter hvad vi foreløbig ved om sagen – inklusive 130.000 muligvis forkert bogførte dollars til en pornostjerne - forekommer den ikke ligefrem nagelfast og over bøde-niveau.

DET ER VÆRD at huske, at en narcissist vandt det mest magtfulde politiske embede i verden i 2016 – uden sit parti, trods massiv modstand fra medierne, uden samme antal kampagnekroner som sin modstander og til rigtig manges bestyrtelse – fordi bevægelsen bag ham var større end ham selv. Og den blev det ved at påpege den politiske elites romance med sig selv.

Annonce:

Og ja, dele af protestbevægelsen, af ’trumpismen’, var og er fortsat vanvittig, som vi så det i stormen på Kongressen. Man skal bare ikke glemme, at over 70 millioner stemte på Trump 3. november 2020.

Donald Trump er sat ud af Det Hvide Hus, men protesten i den amerikanske befolkning, der placerede ham der, findes stadig. Havde mange – også Trump-stemmerne selv – glemt det, er de således blevet mindet om det. Af en offentlig anklager i New York, der tror, han udelukkende arbejder for Demokraterne.

INGEN KAN selvsagt forudsige, hvordan sagen ender. Man tager blot fejl, hvis man tror, opstandelsen omkring den udelukkende går Donald Trump imod.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
978 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: