Gebyrgribbenes fest

Topboss Thomas F. Borgen forkæler sine aktionærer. Men ikke kunderne. FOTO: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Topboss Thomas F. Borgen forkæler sine aktionærer. Men ikke kunderne. FOTO: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

CHAMPAGNEPROPPERNE springer på bankernes direktionskontorer og i bestyrelseslokalerne.
Siden 2011 er gebyrer og bidragssatser steget med mere end 50 procent, hvilket resulterer i, at overskuddene vokser med raketfart. Det afslører nye tal fra Danmarks Statistik.
På kun to år er gebyrerne vokset med en sjettedel, samtidig med at priserne på andre varer og tjenester kun bevæger sig opad i sneglefart.

TAG BLOT DANSKE BANK. 2017-regnskabet, der blev præsenteret forleden, viste det største overskud nogensinde: 20,9 milliarder kr. – efter skat!
Så skulle man umiddelbart tro, at topbossen Thomas F. Borgen ville meddele bankens kunder, at de også skal mærke de gode tider, og at gebyrerne derfor bliver sat ned.

MEN NEJ. Borgen har valgt i stedet at forkæle aktionærerne med 9,4 mia. kr. i udbytte og andre ti mia. i form af tilbagekøb af egne aktier.
Dermed ryger stort set hele overskuddet tilbage til aktionærerne.

SÅ HR. OG FRU JENSEN får en lang næse. De kan imødese et nyt drej på gebyrskruen, mens bankens direktører kan vente nye lønstigninger og nye lukrative optioner.
Der har flere gange været optakt til kunde-oprør mod gebyrgribbene med opfordringer til at tjekke priser og skifte til de billigste pengeinstitutter.

MEN OPRØRET HAR aldrig bidt sig fast for alvor. Fordi det er et komplekst område, og mange derfor giver op.
Dertil er kun at sige: Fortsæt. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at sammenligne gebyrerne. Særligt for bankkunder med boliglån.

LYT TIL Forbrugerrådet, der anbefaler, at man bruger de sider på nettet, hvor man kan sætte bankernes priser op mod hinanden. Eller få en uvildig til at kigge ens økonomi igennem.
Stol ikke blindt på din bankrådgiver, der får sin løn for at få dig til at købe bankens egne produkter.

VI MÅ TVINGE gebyrgribbene på smalkost. De gør det ikke frivilligt.

134 kommentarer
Vis kommentarer