Gemmeleg

 

FOR ET par uger siden lancerede Venstre som bekendt en kontanthjælps-kampagne og trompeterede, at en kontanthjælps-familie med tre børn modtager offentlig hjælp svarende til 454.215 kr. årligt.

KAMPAGNEN blev straks og velfortjent plaffet ned som manipulerende. Bl.a. fordi Venstre indregnede mange ydelser, som alle andre familier også får.

EN VITTIG sjæl lod sig inspirere og lavede følgende udregning: ’27.691.620,00 kr. Det kan et ægtepar på kontanthjælp med 900 børn nu årligt få i samlede offentlige ydelser’.

NU FINDES der næppe et ægtepar i Danmark med 900 børn. Det er heller ikke pointen. Pointen er, at Venstre ikke aner, hvor mange bistands-familier der passer til partiets regnestykke.

DET ER bistands-baron og Venstre-formand Lars Løkke og co. ligeglade med.

FOR MÅLET med kampagnen er at indføre ’et moderne kontanthjælps-loft’, som det så uskyldigt udtrykkes.

SÅ BLIVER det interessant. Hvad er ’et moderne kontanthjælps-loft’? Eller rettere; hvor lavt er det?

SPØRGER man i Venstres bagland, er der kontant afregning: 87 pct. af de spurgte medlemmer vil sænke loftet, så et ægtepart med tre børn højest kan få 350.000 kr. i støtte, fremgår det af Berlingske.

MEN PÅ Christiansborg nægter ledende Venstre-folk kategorisk at sætte tal på. Tidligere har partiet signaleret, at tallet først afsløres, når det har fået nøglerne til Statsministeriet tilbage.

MED ANDRE ord ved vælgerne absolut ikke, hvor de har Venstre. Det siger en hel del om partiets demokrati-opfattelse, at det forvandler valget til en manipulerende gemmeleg.

TÆNK, hvis Socialdemokraterne f.eks. meldte ud, at de ville ændre person-beskatningen, men ikke ville bare antyde hvordan, for hvem og hvor meget.

VENSTRE ville gå aldeles amok og Lars Løkke få fadbamsen helt galt i halsen. Støjsendere i alle vægtklasser – og med Inger Støjberg i spidsen – ville gale op om vælgerbedrag.

MEN NÅR det gælder Venstres egne forslag, mener partiet, at der gælder andre regler. Tankevækkende.

99 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere