Annonce:
Annonce:

Ghettoblasterne

 

Mjølnerparken bliver det hippeste sted i byen, forudså Lejerbos formand, da han gav en rundvisning til regeringen
inden pressemødet. Foto: Jonas Olufson
Mjølnerparken bliver det hippeste sted i byen, forudså Lejerbos formand, da han gav en rundvisning til regeringen inden pressemødet. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DET MEST overraskende i går, da regeringen kom med sin længe opreklamerede ghetto-plan, var sådan set den øjeblikkelige tilslutning over en bred front.

JA, UFFE ELBÆK var så lige fortørnet over, at otte ministre ikke i stedet kom med en klimaplan! Hans ordfører, Carolina Magdalene Maier, opfordrede på Twitter – nærmest grædefærdig – folk til at lukke for tv-dækningen, fordi det var så synd for ghettoerne. Og Enhedslisten undrede sig over, at regeringen ikke har prøvet at tale med nogen af dem, der bor i parallelsamfundene. Altså alt i alt lidt uden for pædagogisk rækkevidde. Men ellers var politikere til højre og venstre og borgmestre klar.

Annonce:

SELV DA TV2 klemte Mette Frederiksen for tredje gang for at få hende til at sige noget kritisk om planen, smældede hun kun, at den var for slap på enkelte punkter, Ikke for hård. Så var linjen ligesom lagt!

ZONER MED fordoblede straffe, tvangsindskrivning i vuggestuer, sprogtest i nulte klasse, nul børnecheck til forældre, der ikke får deres børn i skole, nedrivninger og ombygning af ghettoer til ungdoms-, single- og ældreboliger, så familier må vige ... bare kom med det! Hun var som stål.

KRISTIAN THULESEN DAHL havde også svært ved at finde hår i suppen.

I DAG sætter partierne sig sammen for at lægge en forhandlingsplan, så det hele kan rulles ud i en fart. Fra de sorte ministerlimousiner kørte ind i Mjølnerparken i magtfuld kortege til pressemødet og fremover mod år 2030, skal foden stort set ikke løftes et sekund fra speederen: Ghettoerne skal afvikles totalt.

Annonce:

MAN FÅR NÆSTEN spirende forhåbninger om, at fronterne i Folketinget for en gangs skyld kan enes om at gøre noget sammen. Uden at det går op i fnidder og valgkamp? Det længe efterspurgte ’nationale kompromis’, når det gælder indvandrere og integration?

BØRNENE ER heldigvis i centrum i de fleste af planerne. Fra vuggestuer til gymnasier og erhvervsskoler.

MANGE AF grebene, også de drastiske, er allerede mulige i lovgivningen. De bliver bare ikke brugt. Nu skal kommunerne tvinges til at presse medarbejderne. Også udi det helt ekstreme – for eksempel skal fagpersoner kunne straffes, hvis de overtræder deres pligt til at underrette om børn, der svigtes. Pædagogernes formand kalder det ’symbolpolitik’ og beder om, at der rent faktisk bliver lyttet til indberetningerne.

LARS LØKKE har i hvert fald sat hele sin personlige prestige ind på planen, hvad han godt kan få ros for. Den skal piskes og håndholdes helt frem til målet af tre udvalgte repræsentanter for regeringen. I slutningen af denne måned sker det første tjek allerede. Nu må vi se, om det passer!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: