Giv tørklædet tålt ophold

Forleden fik vi at vide, at Lars Løkke og kompagni pusler med et tørklædeforbud i folkeskolen.

Venstres Marcus Knuth meddelte i Berlingske, at det er nødvendigt med et opgør med tørklædet, fordi det symboliserer islams dominans. Hvis skolerne ikke kan fjerne tørklæderne i dialog, skal et decideret forbud ikke udelukkes, forstod man på Knuth.

Hensigten er sikkert fin. Men et decideret forbud vil ikke være godt. Tværtimod.

Et tørklædeforbud risikerer snarere at virke stik mod hensigten. Det kan skubbe piger fra muslimske familier tilbage i den religiøse og kulturelle fundamentalisme, vi netop ønsker at slippe af med. Det vil endda i værste fald skabe kø ved de muslimske friskoler, hvor ’islams dominans’ kan virke forholdsvis uanfægtet af det omgivende danske samfund.

Hvornår blev Danmark i øvrigt så bange for tørklæder?

Angsten for muslimske piger i burkinier, kvinder i niqab, teenagere, der vil håndhæve sharia på værtshuse i København N, og halalkød har næsten fået nationen til at syre til og forkrampe. Det er åbenbart islamister og diverse mørke-præk, der sætter dagsordener i Danmark i disse år.

For nylig fik vi en lov mod hadprædikanter. Risikoen for, at også denne lov virker mod hensigten, er stor. En række hadprædikanter vil tage det som en ære at figurere på listen. Enkelte moskéer vil måske ligefrem bruge den som booking-anbefalinger. Endelig vil alle derpå afholde hadprædikener i kældre og lukkede rum og nære sig af og vokse ved deres hemmelighed og lovtildelte matyrium.

Bør vi ikke foretrække at få åndsformørket idioti luftet i det fri? Bør vi ikke netop erklære os stærke nok til det? 

Bør vi ikke have tilstrækkelig selvtillid, tro på egne evner og egne værdier til at lade piger være med i folkeskolen, selv om de har tørklæder på?

I stedet for at tvinge piger hjem i mørket og tilbage i parallelsamfundene kunne vi i stedet sige: Vi kommer aldrig til at tolerere den dominans, tørklædet symboliserer. Men vi giver tørklædet et tålt ophold. Det her er vores demokrati. Det kan mørkemænd ikke slå, hvis vi nægter dem at varme sig ved vores frygt for dem. Og hvis vi i tilgift lader deres tørklæde-klædte piger gå i frihedens folkeskole i stedet for i frygtens.

292 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere