Gnier-Mogens

LYKKETOFT elsker at give den som den ophøjede og pletfri statsmand, der revser resten af verden. 

SÅ SENT som i januar rundsendte han som bekendt manuskriptet til sin fødselsdagstale, hvor han omtalte Lars Løkke som ’en lille svindler’ og regeringen befolket med ’dybt usympatiske personer’, hvis vej til magten desværre var banet af Lykketofts ’talentløse’ partifæller ...

NU BLEV Lykketoft så selv klædt af i weekenden af Ekstra Bladet: Lykketoft er nemlig også lidt af en hamster, når det gælder om at futte rundt med antennerne ude og bukke sig efter bilag. 

Intet er for småt, når han har udgifter, som han håber, han kan få betalt af skatteborgerne, viste en aktindsigt. Og det får han – på nær en elpære til 20 kr. Dér satte Udenrigsministeriet tænderskærende foden ned: Dét har du altså et skattefrit tillæg til, Mogens!

MANDEN lever i forvejen på første klasse som formand for FN’s generalforsamling. Alt bliver betalt, og det kører som smurt.

HVAD der så kan undre er, at Lykketoft ikke alene nyder godt af den udstrakte service og betalingsvillighed – men derudover vrider de sidste håndører ud af systemet. Det demonstrerer en griskhed og gnier-mentalitet, som om det vil være ham en pine selv at skulle have tegnebogen op af lommen. Ja, han får sådan set 17.000 skattefri kroner til ’det løse’ om måneden – aviser, bøger, telefonsamtaler, vedligeholdelse af indbo m.m. ud over den faste, fede ambassadørhyre, ministerpensionen, huslejen for luksuslejligheden osv.

ALLIGEVEL sender han bilag for f.eks. et abonnement på New York Times hjem til Udenrigsministeriet. Regning for rensning af møbler, for sengeovertræk, en synstest, en forlængerledning! Det er kort sagt helt til grin og samtidig tåkrummende, at han vil spilde Udenrigsministeriets tid med sine gnidrede kasseboner. Ikke mindst når de har forsøgt at undgå den slags med det rundhåndede skattefri tilskud.

’JEG HAR fulgt reglerne’, bedyrer Lykketoft. Hér må vi tilslutte os Enhedslisten: Så må reglerne laves om, så man tager højde for, at der er mennesker som Lykketoft.

150 kommentarer
Vis kommentarer