Grådighed smitter

FØRST KOM Nykredit. Så Realkredit Danmark. Og nu Nordea Kredit. De har alle varslet prisforhøjelser over for boligejerne, som derfor må betale mere for deres lån.

Grådigheden smitter.

VREDEN VAR STOR hos boligfolket, da landets største kreditforening, Nykredit, lagde for i februar og bebudede øgede bidragssatser.

Som en grib kastede den sig over de boligejere, der har dristet sig til at vælge et af de populære flekslån fra hylderne.

Der opstod lynhurtigt en massiv Facebook-gruppe, som truede med at skifte kreditforeningsselskab, hvis de blev påført en ekstraudgift på flere tusind kroner om året.

MEN HOS LANGT de fleste blev det ved truslerne.

For det første er det hundedyrt at skifte selskab. Og for det andet begyndte de alternative muligheder at sande til, da Realkredit Danmark – landets næststørste kreditforening – fulgte efter i maj og varslede stigninger.

Nordea Kredit, landets tredjestørste, har hele tiden lurepasset, men har altså skønnet, at tiden er inde til at komme på banen, nu konkurrenterne allerede har taget de værste øretæver.

PRISFORHØJELSERNE forklares med et krav fra myndighederne om, at kreditforeningerne skal have flere penge på kistebunden som sikkerhed for de lån, der gives boligejerne. Nordea har meldt ud, at det drejer sig om 7,7 milliarder kr.

Sludder, hævder finanswatch.dk. Nordea overdriver vildt. Bidragssatserne hæves 27 gange mere end nødvendigt for at give større afkast til aktionærerne!

POLITIKERNE HAR hidtil ikke ønsket at blande sig, så svaret herfra har kun været at nedsætte et ekspertudvalg, som skal undersøge ’gennemsigtighed og mobilitet’ i realkreditten.

Alle partier i blå blok står fast på, at det ikke skal være dyrere at være boligejer. Men den politik undermineres altså af kreditforeningernes skamløse grådighed.

DERFOR KOMMER erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen ikke uden om et opgør med kreditgribbene. Det haster, for de første bidragssatser stiger fra 1. juli.

206 kommentarer
Vis kommentarer