Grædekonerne i mediebranchen

Foto: Nanna Kreutzmann
/Ritzau Scanpix
Foto: Nanna Kreutzmann /Ritzau Scanpix
Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

Mediebranchen er befolket af en flok grædekoner. Hvis nogen har været i tvivl, så er det i den grad blevet understreget i de seneste uger, efter regeringen fremlagde sit sparekrav til Danmarks Radio.

Følger man den debat, skulle man tro regeringen var ved at lukke DR.

Der vil dog fortsat blive kørt paller med 3 milliarder skatteyderbetalte kroner ind til DR hvert år, når spareplanen er fuldt gennemført, hvilket først sker om 5 år. Indtil da vil DR få endnu flere penge.

de fem år skal DR altså spare det, der svarer til 4 % om året. Det blevet kaldt et ’ideologisk angreb’ på public service. Jeg vil kalde det sund fornuft. DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, taler om, ’at besparelserne vil kunne mærkes i det udbud danskerne får’. Ja, selvfølgelig. Det er sådan set også meningen.

Men hvorfor har Maria Rørbye Rønn overhovedet ikke skænket det en tanke, om danskerne nu også gider al den DR public service vi får i dag?

Det er åbenbart helt utænkeligt i mediebranchen, at nogen faktisk kunne efterspørge færre TV og radio kanaler. Og det er åbenbart ikke gået op for samme branche, at det jo sådan set er skatteyderne, der finansierer det meste af gildet. Men det er selvfølgelig også nemmest at bruge andres penge.

Det kan jo være, der er danskere, der bare gerne vil slippe lidt billigere i skat, og som synes, at vi har alt rigeligt med radio og TV og derfor godt kan undvære lidt af DR’s vildt voksende udbud.

Jeg er ikke ude på, at vi i de private medier skal have flere penge. På Ekstra Bladet klarer vi os gerne helt uden mediestøtte, det er ikke alle forundt at kunne.

Det må vel handle om, at danskerne sikres et bredt udbud af dansk produceret indhold. Men det er vel for pokker ligegyldigt om Rita-serien og Broen sendes på DR, TV2 eller Netflix. Det vigtigste er, at de danske serien bliver produceret og sendes et sted, hvor mange danskere søger hen.

Det her handler ikke om for eller imod DR, men om at få internationale mastodonter som Netflix, HBO, Google og Facebook til at bidrage til udviklingen af dansk kultur i form af fiktion og dokumentar.

Politikerne må sikre, at en del af disse giganters indtjening modsat nu går tilbage til os danskere.

kære mediebranche, kom nu ind i kampen. Nedskæringerne i DR er ikke en begravelse. Det er en dåb og en ny begyndelse for os alle.Hvorfor har Maria Rørbye Rønn overhovedet ikke skænket det en tanke, om danskerne nu også gider al den DR public service vi får i dag?

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+