Grinet på vej til banken

 DET ER MULIGT, at Nets’ topchef, Bo Nilsson, er en hårdtarbejdende mand.

Men hans løn står snart pænt over indsatsen. 625 millioner kr. ruller ind på hans konto, når den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman betaler 33 mia. kr. for betalingsformidleren Nets.

Den amerikanske kapitalfonds køb udløser aktiebonusser på omkring to milliarder kroner i alt til Nets-ansatte med topchefen i teten.

DET ER RIMELIGT ABSURD. Ikke mindst al den stund, at Nets med Betalingsservice for ikke så længe siden var ejet af os alle. Nu om dage betaler vi bare, fordi danske og norske banker for tre år siden solgte Nets for 17 mia. kr. til de to kapitalfonde Advent og Bain.

For kun et år tilbage blev Nets så børsnoteret. Og nu handles betalingsformidlings-selskabet altså for tredje gang på få år, når Hellman & Friedmans købstilbud går igennem.

INGEN KAN imidlertid komme med et troværdigt svar på, hvorfor Nets med sine forholdsvis få medarbejdere og uden at være ændret synderligt pludselig er næsten dobbelt så meget værd som dengang, det først blev afhændet.

Det ser alt sammen mærkværdigt ud.

Læg dertil, at de nuværende ejere Advent & Bain faktisk geninvesterer i de amerikanske købere. 

Og læg yderligere til, at banken Nordea gennem et finsk selskab faktisk er medejer af den selvsamme amerikanske køber. Og Nordea var såmænd i sin tid en af de ivrigste fortalere for, at Nets i det hele taget skulle smides på markedet.

Så ser det alt sammen højst mærkværdigt ud.

VI ER ALLE kunder i Nets. Vi har ingen alternativer. Og er der her gang i noget, som man om få år må sande var selskabstømning, ved vi godt, hvor regningen ender. Vi har som tvangsindskrevne brugere allerede betalt en halv milliard kroner for sidste års børsintroduktion uden at få noget ud af det.

Men vore politikere er tavse. Som hånddukker lagt på hylden af den virkelige magts hænder.

Hvor afmægtige er Christiansborg og danske borgere ikke, når det eneste, man får at høre i anledning af ovenstående, er topchef Bo Nilsson og kompagnis latter på vej til banken?