Gylle-Gate

SENT i aftes syntes kun ét ting at være sikkert: Eva Kjer Hansen (V) er færdig som miljø- og fødevareminister.

EFTER et længere møde slog de konservative fast: Vi har ikke længere tillid til Gylle-Eva. Ud på møddingen med hende.

DET manglede bare efter hendes håndtering af landbrugs-pakken – en håndtering, der har været endnu et rædselseksempel på Lars Løkke Rasmussen-regimets skalten og valten.

ADSKILLIGE fremtrædende eksperter har de senere dage slået fast, at landbrugs-pakkens grønne indhold er fup og fidus.

EKSPERTERNE stod fast på deres kritik ved en høring i Folketinget i går middag. Sagt direkte: Eva Kjer Hansen har fiflet med tallene i landbrugs-pakken, så den fremstod miljøvenlig.

PÅ ALMINDELIG dansk betyder det, at ministeren har vildledt Folketinget, og det må en minister som bekendt ikke.

MEN PÅ et efterfølgende samråd afviste ministeren arrogant at komme med blot den mindste indrømmelse.

DERMED havde de konservative, der som det eneste parti i blå blok har stillet spørgsmål ved miljøregnskabet i landbrugspakken, ikke noget valg.

HVIS partiet skulle bevare blot en flig af troværdighed, måtte det – lige som rød blok – udtrykke mistillid til ministeren, der er blevet afsløret som talerør for landbrugets tæskehold, organisationen ’Bæredygtigt Landbrug’.

HVAD der nu sker med landbrugspakken, er uklart. Men hvis Folketinget vil gøre miljøet en tjeneste, så pløjes pakken ned.

F.EKS. vides det ikke, om pakken overholder EU’s miljøregler. Og forskere har over for Politiken vurderet, at landbrugs-pakken vil betyde flere giftstoffer i jorden.

STATSMINISTER Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldte i aftes til krisemøde i blå blok for bl.a. at få fastslået, om han stadig har et flertal bag sig.

DET TYDER alt på. De konservatives mistillid gælder kun Eva Kjer Hansen. Desværre