Hækkerup-finten

NICK HÆKKERUP (S) er en heldig mand. Inden længe tager han og familien på fem ugers ferie til New Zealand og Bali med 125.000 kr. (minus skat) på lommen. Skatteyderne betaler.

Skatteyderne er også tvunget til at betale de 70.000 kr., som det koster at få hans suppleant ind i Folketinget i den periode.

SELV OM FEBRUAR er en virkelig travl måned på Borgen, har den tidligere forsvars-, handels- og sundhedsminister prioriteret afslapning med familien højest. 

Og dermed bliver han endnu et eksempel på, at politikere skaber og udnytter regler, der er ekstremt fordelagtige for dem selv. Regler af en sådan karakter, at de aldrig vil blive accepteret i det private erhvervsliv.

DA HAN ER FORMAND for Udenrigsudvalget og sit partis udenrigsordfører, skulle man tro, at der er nok at se til i disse måneder med flygtningekrise, terror og øget spænding i Mellemøsten. Og selv Hækkerup vil vel næppe påstå, at året ikke byder på andre muligheder for ferie med familien.

Med Folketinget lukket i fire måneder om sommeren, lang påskeferie, lang vinterferie, lang efterårsferie og lang juleferie skulle der nok kunne skabes plads i kalenderen på tidspunkter, hvor det politiske arbejde er sat på standby.

MEN NICK HÆKKERUP er immun over for kritik. Som han sagde til Ekstra Bladet i går:

’Sådan er reglerne. Så kan man selvfølgelig diskutere, om reglerne er, som de skal være eller ej. Men jeg tror faktisk, at de fleste danskere ville tage den mulighed, hvis de havde den. Eller også er de bare bedre mennesker, end jeg er.’

VEDERLAGSKOMMISSIONEN er netop barslet med en rapport, som gør op med mange af de regler og forordninger, som Christiansborg-politikerne nyder godt af.

Men man har ikke taget højde for Hækkerup-finten.

DET MISBRUG, den åbner for, må de politikere, som skal forhandle om de fremtidige løn- og pensionsvilkår, sørge for at lukke. Selv om de sikkert ikke er glade for det. 

129 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere