Hævneren fra Saxo Bank

ANDERS SAMUELSEN har sin specielle måde at agere i Folketinget på – ikke helt betryggende, men ganske underholdende. I går virkede han nærmest sej og Clint Eastwood-agtig. En mand, der er tirret til det yderste, og nu falder hævnen:

LIBERAL ALLIANCE er klar til at vælte regeringen. På hvad aner han ikke endnu. Han er bare farlig. Grrr!

DEN KORTE tid som regeringens støtteparti er forbi, fordi Løkke har udskudt skatte-forhandlingerne til efteråret. De skulle ellers i gang allerede i foråret. Åbenbart en helt utilgivelig udsættelse i Samuelsens øjne – selv om de fleste andre godt kan se, at det kan være meget smart at få et overblik over, hvad flygtningene egentlig kommer til at koste, før man deler skattelettelser ud.

LA ER SOM bekendt stærkt inspireret af og økonomisk støttet af Saxo Banks stenrige stifter, Lars Seier Christensen. Afsmitningen er umiskendelig
– også når Samuelsen skal forklare sin revolver-attitude over for regeringen.

Det drejer sig meget om, hvad han selv har ’betalt’, og hvad han har fået igen. Som en robot med de blå blå øjne hypnotisk fastlåst på en fjernelse af topskatten, går han stift fremad. Hvad der ellers foregår i samfundet er i Samuelsens univers kun eftervirkninger af de magiske ekstra 15 procents skat på den sidst tjente krone.

AT DER IKKE er noget i nærheden af et flertal for at fjerne topskatten i Folketinget, basker han til side som en irriterende flue. På den måde må man give manden, at han er vældig stålsat.

MEN SOM MANGE andre stivnakker også ufrivilligt komisk: Hvis Samuelsen inden efteråret vælter regeringen, får han en socialdemokratisk statsminister, der hellere vil trampe på Staunings grav, end hun vil opgive topskatten. Er det smart?

HVIS HAN IKKE gør det, vil folk slå lårene røde over, at han sidder og piller ved affyringsknappen uden at gøre noget ved det.

LØKKE HAR SELV brug for skattelettelserne – de er jo netop sukkeret om den bitre medicin med nedsat kontanthjælp og halverede dagpenge, han bliver hånet for. Sukkeret, der skal gøre det attraktivt at kæmpe for at komme i job og tjene penge.

123 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere