Halløj i regionen

 I MANGE år er Region Syddanmark i dele af pressen blevet fremstillet som en mønster-region med styr på butikken og alt muligt.

OG FORMANDEN for det hele, Carl Holst (V), har tronet som kongen af Sønderjylland og styret nærmest enevældigt med den vægt, som 94.147 personlige stemmer ved sidste lokalvalg berettiger.

SÅ FANDT kong Carl på, at han trods tidligere forsikringer om det modsatte, ville i Folketinget. Det kom han, og siden har stemmeslugeren ikke haft mange kronede dage.

FOR EFTER at Carl Holst slap jerngrebet om administrationen og embedsmændene i regionen, er skeletterne raslet ud. I en sådan grad, at man må spørge, om han regerede for enevældigt i det syddanske.

SENEST er det kommet frem, at regionens tidligere sygehusdirektør ifølge en revisionsrapport uberettiget fik udbetalt mindst 1,3 mio. kr. frem til 2011. Direktøren skrev selv sine regninger – og godkendte dem efterfølgende. Hva’ba’?

MEN sundhedsdirektøren – vel at mærke en af Carl Holsts absolut nærmeste og fortroligste medarbejdere – dyssede sagen ned og undlod at kræve de mange skattekroner tilbagebetalt.

CARL HOLST?  Han afviser kategorisk at udtale sig. Hvorfor? Fordi der er tale om en personalesag.

ARGUMENTET er aldeles rablende. Selvfølgelig kan Carl Holst udtale sig om faktuelle forhold. At han holder kæft, stinker langt væk af, at han prøver at holde sig fri af en ny lortesag.

FOR DET kører skidt for Carl Holst. Mistanken om, at han brugte en medarbejder til at føre privat valgkamp for sig på skatteydernes regning, kostede ham posten som forsvarsminister.

NYE OPLYSNINGER tyder på, at medarbejderens ansættelse var aftalt på forhånd og blev kørt glat igennem administrationen uden løftede øjenbryn.

LÆG DERTIL, at regninger for ekstern konsulentbistand til Carl Holst i 2012 og 2013 bevist blev ændret og dermed holdt skjult for offentligheden.MAN SIDDER tilbage med indtrykket af, at regler blev bøjet og tilpasset kong Carls enevældige tilbøjeligheder.

 MÅSKE er det på tide at se nærmere på hele hans regionale regeringstid.

 

44 kommentarer
Vis kommentarer