Halløj i udflytningen

SÅ ER der igen halløj i regeringens højt profilerede udflytningsplan for statslige arbejdspladser.

HELT EFTER drejebogen blev der skruet op for klynkeriet i oktober, da regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen i front lancerede udflytningen af statsinstitutioner med 3900 medarbejdere.

DE BERØRTE fagorganisationer kæftede op om deportation og forudså med bedemands-miner, at Danmark ville gå i stå. En masse eksperter i de berørte institutioner ville løbe skrigende bort.

OP MOD jul var den gal igen. Flere medier kunne fortælle, at alene udgifterne til den fysiske flytning ville gå grassat.

ET INTERNT notat fra regeringens egne regne-drenge i Moderniseringsstyrelsen afslørede ifølge Politiken, at udflytningen ville koste mindst 1,9 mia. kr. Det er fem gange så meget, som regeringen officielt har afsat på dette års budget.

DET KOM også frem, at det koster 124 mio. kr. at flytte statens kunstværksteder fra Christianshavn i København til Kronborg i Helsingør. Vi taler om otte arbejdspladser.

SELVFØLGELIG lyder der skrig og skrål, når arbejdspladser flyttes. Og når planen omfatter så mange institutioner, vil der være svipsere.

  MEN selve idéen med af-københavnerisering er rigtig. Hovedstaden skal ikke have eneret på at huse statens institutioner. Større er Danmark altså heller ikke.

REGERINGENS håndtering af udflytningen er dog helt ude i skoven. Alle ministerier har afleveret vurderinger af planerne til Finansministeriet. Og mange af vurderingerne indeholder advarsler.

DISSE advarsler er konsekvent blevet mørkelagt. Kun takket være en læk til Politiken er det nu kommet frem, at udflytningen af NaturErhvervstyrelsen frygtes at skade landbruget og koste Danmark EU-bøder i millionklassen.

NU ER Folketinget så oppe i det røde felt med krav om fuld åbenhed. Blandt kritikerne er den tidligere regering, der gennemførte den nye Offentlighedslov – også kaldet Mørkelægningsloven – som effektivt kan sløre magthavernes skalten og valten.

 regeringens taktiske hemmelighedskræmmeri kan ikke komme bag på oppositionen. Snarere tværtimod.

 

70 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere