Annonce:
Annonce:

Han har tabt parykken

Den socialdemokratiske fødevareminister, Rasmus Prehn, er kommet i strid modvind efter den seneste tids mange afsløringer. Foto: Jens Dresling
Den socialdemokratiske fødevareminister, Rasmus Prehn, er kommet i strid modvind efter den seneste tids mange afsløringer. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Fødevareministeren Rasmus Prehn (S) ligner en legemliggørelse af Murphys lov: ’Hvis noget kan gå galt, så går det galt.’

Kan man spille på det hos bookmakerne, bør man satse på, at Prehn ikke fortsætter som minister. Hvis den socialdemokratiske regering altså overlever det kommende valg.

Efter Ekstra Bladets afsløringer af Prehns private brug af det ministerielle kreditkort skal alle ministre tilbage til 2015 nu have gransket deres kontoudtog af Rigsrevisionen.

Og fødevareministeren selv er dertil indkaldt til dobbelt samråd.

I det ene samråd skal Prehn forklare, at han har afholdt et event til det dobbelte af den normalt tilladte kuvertpris. Om landbruget. Uden deltagelse af landbruget.

Annonce:

Frihedsbrevet kan fortælle, at blandt andre formanden for 3F, Poul Nyrup, og andre af fagbevægelsens og socialdemokratiske honoratiores deltog til over 1200 kroner kuverten. Grænsen er ellers 600 kroner pr. kuvert.

I det andet samråd skal Rasmus Prehn forklare et forfalsket bilag. I sin tid som udviklingsminister spiste han middag på restaurant Undici, som han fik ministeriet til at betale. På bilaget skrev ministeren, at middagen var med journalist Søren Wormslev fra Nordjyske. Hvilket var løgn. Eller en 'pinlig’ og ’flov fejl’, hvis man skal tro Prehn selv.

På et lukket samråd vil ministeren nu blive bedt om at oplyse navnet på den journalist, han i virkeligheden spiste middag med.

Ekstra Bladet har godtgjort, at Rasmus Prehn har beværtet journalister, hvor ministeriet har betalt, eller hvor ministeren efterfølgende har valgt at betale pengene tilbage.

Det hele synes at flå masken af et socialdemokratisk skuespil. Og her taler vi den overordnede fortælling om angiveligt at være den jævne danskers parti.

Annonce:

Ikke blot ser man i Prehn-sagerne, at socialdemokraterne i deres pantomime om askese ligner dansk politiks svar på aristokraters sædvanlige løgn om, at penge er irrelevant som definition af deres liv. Men når den ophøjede socialdemokratiske selvgodhed her blotlægges i Rasmus Prehn, ligner han en Ludvig Holberg-figur, der har tabt både paryk og skønhedsplet.

Her på Ekstra Bladet har vi en mistanke om, at da fødevareministeren løj om en journalist på et bilag, var han af den absolutte overbevisning, at det ikke kunne gå galt.

Det er her, man skal huske, at der i tilfælde som Prehn er en tilføjelse til Murphys lov: Det, der ikke kan gå galt, går også galt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
556 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: