Han skaber terrorisme

MILLIARDÆREN Donald Trump er igen-igen på hele verdens læber. Denne gang med sit forslag om at forbyde alle muslimer indrejse i USA, indtil myndighederne finder ud af, ’hvad helvede der foregår’.

HAN SAMMENLIGNER sit forslag med præsident Roosevelts beslutning om at internere amerikanere af japansk oprindelse under Anden Verdenskrig – for mange et sort kapitel i USA’s historie.

– Vi er i krig, men vi har en præsident, der ikke vil sige det, tordnede tågehornet.

PROBLEMET er ikke, hvad galningen Trump har udtalt. Problemet er, at han bliver taget alvorligt og får opbakning fra store dele af det amerikanske samfund. Hovedsageligt hvide, dårligt uddannede mænd, som tiltales af hans hårdtslående form.

Manden, der begyndte som en politisk joke, har vist sig at være betydelig mere udspekuleret og langtidsholdbar, end hans kritikere troede.

HANS IMAGE som den eneste, der tør sige ’sandheden’, hvor alle andre er ’politisk korrekte’, har desværre givet pote.

Trumps antimuslimske udfald, der kom efter massakren i San Bernardino i Californien, skabte straks lede hos hans republikanske medbejlere til posten som præsidentkandidat – men hans svar til partifællerne var iskoldt: – Jeg er ligeglad!

MAN KAN VÆLGE at betragte den 69-årige erhvervs-guru som et amerikansk fænomen, en hofnar, der kan sammenlignes med værtshusets sidste gæst før lukketid.

Men alligevel ikke, for i de seneste CNN-meningsmålinger har han ført komfortabelt med op til 36 procent af de republikanske vælgere. Så risikoen for, at han ryger helt til tops i partiet, lurer stadig.

DEN ALLERSTØRSTE fare ved Donald Trump er, at han på det nærmeste fører hellig krig mod muslimer og dermed oppisker et had til den vestlige verden, som kan udløse terrorisme.

Ikke ’bare’ i USA, men overalt. Derfor er det vigtigt at fordømme ham – også i Danmark

291 kommentarer
Vis kommentarer