Annonce:
Annonce:

Har hun fået varmehjælp?

Når et overvældende flertal af danskere støtter Margrethe og kompagni, vil vi gerne påpege, at hun ligesom alle andre vel må have ret til velfærdsstatens fordele, mener Ekstra Bladet. Foto: Ritzau Scanpix
Når et overvældende flertal af danskere støtter Margrethe og kompagni, vil vi gerne påpege, at hun ligesom alle andre vel må have ret til velfærdsstatens fordele, mener Ekstra Bladet. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

HAR HUN FÅET varmehjælp? Vi spørger bare. Det synes urimeligt, når nu majestæten er havnet i økonomisk uføre, at den ene lovmæssighed i det danske samfund – kongehuset – ikke har glæde af den anden: krisepakken.

Man kan naturligvis anholde, at dronning Margrethe i forvejen får knap 90 millioner kroner til husholdningen hvert år og selv må finde ud af at dække sit seneste underskud på godt otte millioner kroner. Eventuelt ved at sælge en gobelin eller et par Rolls eller Bentleys. Men når nu nogle andre mangemillionærer også har fået varmechecks?

VI KONSTATERER også, at kongehuset spenderede lige over en million på medaljer i 2022. En mulighed for redning er således et stop for sildesalat de næste otte år. Så er ’Vi’ - som dronningen så selvudslettende siger om sig selv - igen i vater. Men det er åbenbart ikke så nemt.

Annonce:

Som kommunikationschefen for kongehuset, Lene Balleby, udtaler: 'Regnskabsresultatet blev yderligere påvirket af de øgede energipriser og den generelt høje inflation. Det økonomiske resultat afspejler desuden investeringer i it-sikkerhed, mobile arbejdspladser, bæredygtighed samt i vedligeholdelse af lokaler.' Og vi aner nok, hvor svært det kan være, når man har så højt til loftet i alle rum – samt i alle sine andre huse.

NOK ER VI republikanere her på bladet. Men når et overvældende flertal af danskere støtter Margrethe og kompagni, vil vi gerne påpege, at hun ligesom alle andre vel må have ret til velfærdsstatens fordele. Den hjælp, nogle nødstedte får til et ordentligt liv, kan majestæten vel også kvalificere sig til?

Og vi vil gerne anholde, at hver gang, vi i Ekstra Bladet beskriver en enlig mors bryderi med at brødføde sine børn, kommer der nidkære, nævenyttige og generelt nederen læsere og hævder, at den enlige mor bare kan holde op med at ryge. Man aner nok, det samme kan ske med Margrethe. Og det synes vi er et privat anliggende. Men vi kan da påpege, at dronningen bor i Københavns Kommune. Her er der gratis hjælp til rygestop. Og endda også - i visse grelle tilfælde - tilskud til rygestopmidler.

HAR DRONNINGEN i øvrigt fået ældrecheck? Vi spørger bare igen. Det er vel en forudsætning for en retfærdig fordeling af velfærden, at den ikke diskriminerer i sin sociale indsats, i sin velmente mandsopdækning af borgerne. Der må hjælp til. Ellers ender det med, at ikke bare nekelte medlemmer, men hele kongefamilien må nøjes med at leve som grever og baroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
420 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: