Held og lykke, Mette

Følg Leder

Antallet af flygtninge og migranter har betydning.

Det er alle partier i Folketinget efterhånden nået frem til. Nogle mere end andre. Nu skriver Mette Frederiksen det så også i en kronik i Berlingske. Med følgesætningen, at ’derfor skal vi skabe et mere retfærdigt og humant asylsystem, hvor
mennesker ikke længere drukner i Middelhavet, fordi vi stopper for den spontane asylansøgning.’

Heri er det også vanskeligt at være uenig.

Men hvorfor er det så, at Socialdemokratiet afviser flere kvoteflygtninge i Danmark? Er det ikke netop det ’retfærdige og humane asylsystem’? Her sikres, at der er tale om flygtninge modsat migranter, der blot foretrækker Danmarks eller andre EU-landes velfærdsydelser frem for at være med til at opbygge deres eget land.

De seneste uger har vist, at de 28 lande i EU i øjeblikket ikke magter at finde en fælles løsning på migrant-krisen. Det er i en del medier blevet fremlagt, som om Tysklands kansler Merkel er lykkedes med at få nye aftaler på plads. Det vil dog være klogest at vente se det fungere, før man tror det. Merkel synes mest af alt at have løst et sammenbrud i sin egen regering på grund af migrant-spørgsmålet.

EU’s asylsystem er reelt brudt sammen. Det er blevet hvert land for sig selv. Grænserne vogtes flere steder nidkært stik mod idéen i det europæiske fællesskab.

Mette Frederiksen skriver om at hjælpe med at løfte Afrika. Så strømmen af migranter herfra standses.

Hertil kan man kun sige: Held og lykke med at få Frankrig, Spanien og Italien til at acceptere, at deres landbrugs- og gartneri-industri fratages EU-støtten og vi oven i dette lader afrikanerne konkurrere med dem på lige vilkår. For det er vel blandt andet, hvad der skal til, hvis det ikke endnu en gang skal blive ved snakken om at ’hjælpe Afrika’.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet erklærer sig i det hele taget fuld af god vilje. Men nægter at se den gode viljes fallit. Godhed viser sig kun i, hvad man gør og ikke i, hvad man siger.

Antallet af flygtninge og migranter har betydning, ja. Helt rigtigt, Mette.

Derfor skal man vel netop tage imod dem, der skal reddes? Nemlig kvoteflygtningene. Som vi skrevet før på lederplads: Danmark bør tage 2500 kvoteflygtninge om året. Her må vi gerne gå forrest. Og tilmed gerne anvende det som en ret til at afvise alle andre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT