Helles ømme tæer 

ØKONOMIEN er i fremgang. Der skabes nye arbejdspladser i den private sektor. Og vi bruger flere penge i tillid til fremtiden.

Alle nøgletal er positive, og derfor er det paradoksalt, at SR-regeringen (ikke at forveksle med rød blok) ifølge alle meningsmålinger samlet ligger under valgresultatet fra 2011. Man skulle ellers tro, at vælgerne ville belønne Socialdemokraterne og de radikale for deres indsats.

MEN NEJ – i stedet er det (hovedsageligt) Dansk Folkeparti, som indkasserer gevinsten. Og det er der en god forklaring på.

Kristian Thulesen Dahl (DF) har de seneste måneder konsekvent ført socialdemokratisk politik på de områder, der gør mest ondt på Helle Thorning (S), og som under andre omstændigheder ville være en del af partiets dna: nemlig dagpengene, Dong-salget og selskabsskatten.

 

MANGE TRADITIONELLE socialdemokrater kan ikke acceptere Helle Thornings tøven med at lave dagpenge-systemet om, og de finder det anstødeligt, at S – i modsætning til Dansk Folkeparti – ikke vil bruge en krone ekstra på forbedringer.

Salget af arvesølvet – Dong-aktier til storspekulanten Goldman Sachs – blev også fordømt i store dele af det socialdemokratiske bagland.

Her har man givet Tulle & co. et kryds i karakterbogen, fordi de (sammen med Enhedslisten) vendte sig imod salget ved den endelige afstemning og nu kæmper for at få alle dokumenter frem i lyset.

OG SENEST HAR DF spillet ud med, at de lettelser af selskabskatten, som regeringen gennemførte under højlydte protester fra S-baglandet, skal rulles tilbage. Ud fra den betragtning, at lempelsen kun skaber få arbejdspladser, fordi hovedparten af pengene ryger lige ned i aktionærernes lommer. 

Og så vil DF hellere bruge dem på at skabe mere velfærd.

TRODS DE TRE møgsager har S p.t. lidt medvind i meningsmålingerne og ligger lidt over resultatet fra september 2011.

 Men det resultat var også katastrofalt og det værste for partiet i mange, mange år.

Thulesen Dahl scorer altså stemmer ved at forsvare socialdemokratiske værdier.

Måske skulle Helle Thorning prøve det samme.

 

99 kommentarer
Vis kommentarer