Helles slagskygge

Følg Leder

HVIS statsministeren kniber sig i armen, er det forståeligt. Den socialdemokratiske regeringsleder er nærmest blevet kanoniseret i Berlingske.

I EN analyse konstaterer avisen, at ’Thorning har fået sit folkelige gennembrud’ i kølvandet på terror-angrebene: ’Helt overordnet har hun håndteret udfordringen med lige dele koldblodighed og empati, som har gjort hende i stand til både at vise handlekraft over for terrorens mørkemænd og medfølelse over for ofrene og deres pårørende’, hedder det i analysen, som udnævner Helle Thorning til commander in chief.

OGSÅ vælgerne er tilfredse. En frisk meningsmåling viser, at flere end syv ud af ti mener, at hun har klaret terror-krisen flot. Og stadig flere – nemlig 43 procent – foretrækker Thorning som statsminister, mens Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, roder rundt med 34 procents opbakning.

MEN statsministeren kan ikke bruge den massive opbakning til noget. For rød blok er stadig laaangt fra et flertal.

TALLENE udstiller Helle Thornings problem. Hendes håndtering af en gal mands pludselige, blodige anslag øger hendes popularitet.

MEN samtidig flygter vælgerne skrigende fra den politik, som Helle Thorning har stået i spidsen for i mere end tre år.

LØFTEBRUDDENE og de mange blodige, blå reformer følger Helle Thorning som en slagskygge. Det gælder i særklasse VK-regeringens dagpenge-massakre, som Helle Thorning valgte at holde fast i for at få regeringsmagten. Over 50.000 har mærket de grumme nedskæringer.

IMENS øver bilags-baron Lars Løkke sig i at lægge ansigtet i statsmands-folder. Han har nemlig fundet ud af, at det tjener ham bedst at holde kæft.

ALLIGEVEL går det galt, når han endelig melder ud. Han er allerede nu – før valget er blevet udskrevet – løbet fra sit valgløfte om offentlig nulvækst.

GANSKE imponerende. Spørgsmålet er, om vælgerne vil huske løftebruddet, og hvornår de minder sig selv om, hvordan de borgerlige skamred landet, da Venstre havde nøglen til Statsministeriet.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?