Helt elektrisk

Det går ikke så godt for Banedanmark. De nye køreledninger falder ned. FOTO: BO SVANE/RITZAU SCANPIX
Det går ikke så godt for Banedanmark. De nye køreledninger falder ned. FOTO: BO SVANE/RITZAU SCANPIX
Følg Leder

HER KOMMER en af de mest forudsigelige nyheder:      
Den danske togdrift er igen kørt af sporet. Denne gang handler det om de elektriske køreledninger, der skal sættes op på de 1362 kilometer såkaldte hovedspor og forsyne togene med strøm.

STRÆKNINGEN mellem Esbjerg og Lunderskov, der blev elektrificeret for mindre end et år siden, er nu lukket til ’efter sommerferien’, som det hedder. Forklaringen er, at køreledningerne er faldet ned. Det samme er sket på den endnu ikke åbnede strækning mellem Ringsted og København,afslører fagbladet Ingeniøren.

BANEDANMARK, der har ansvaret for køreledningerne, har underskrevet kontrakt på et system med op til 110 meter mellem elmasterne, mens alle andre systemer har en maste-afstand på ca. det halve – op til 60 meter. Til det valgte systems fordel taler, at det er afprøvet og godkendt på en enkeltspors-strækning på fire en halv kilometer i Ungarn.

KRITIKERNE giver dog ikke meget for den godkendelse og anfører, at Banedanmark igen bruger de i forvejen hårdt prøvede danske togpassagerer som forsøgspersoner for et ikke-gennemprøvet system. Det afvises af Banedanmark. Her peges på, at systemet er billigt – blandt andet fordi der ikke er så mange master, teknik m.m. at vedligeholde.

DET MÅ siges at være en god pointe, som dog udrangeres i takt med, at køreledningerne falder ned. I øvrigt viser det sig, at Banedanmark også har indgået kontrakt om elektrificering af to strækninger, som politikerne endnu ikke har sagt ja til. Og det er usikkert, om Banedanmark kan rive kontrakterne i stykker uden at skulle betale erstatning.

HER KUNNE vi skrive noget vrissent om Banedanmark – og DSB og dansk togdrift i al almindelighed. Det overlader vi denne gang til de blå og røde trafikpolitikere, der med tilsvarende ansigtskulør brøler op om redegørelser.

I STEDET bemærker vi, at vi ikke er forbavsede, når den ansvarlige er Banedanmark, der jo også indkøbte et nyt signalsystem, som ikke tåler frost. De danske togmyndigheder er deres egen værste fjende. For jo mere de kvajer sig, desto større tilslutning får de bilgale politikere, som vil plastre landet til med asfalt.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.