Hemmelige Herning

’MØRKLÆGNINGS-LOVEN’ lever endnu en gang op til sit øgenavn. Nu misbruges den tilsyneladende til at dølge, hvorfor regeringen pludselig besluttede i november, at den kommende politiskole skal bygges op fra grunden i Herning.

BERLINGSKE har bedt om aktindsigt i Statsministeriet. Men fik forleden kun knap halvdelen af dokumenterne udleveret.

DET kan måske synes som en ligegyldig detalje for de fleste, hvor skolen skal ligge og hvorfor. Hvis man ellers ikke lige går med planer om at blive politibetjent. Men placeringen er ikke alene en lækkerbisken og million-indsprøjtning for ethvert lokalsamfund.

UDPEGNINGEN er også vokset helt ud af proportioner: Anklager mod regeringen om vennetjenester og usaglige hensyn flagrer uimodsagt rundt i luften. Det kan ingen borgere naturligvis være tjent med.

VI har aldrig fået nogen forklaring på, at det pludselig blev den driftige Venstre-by vestpå, der løb med sejren. ’Hvor kom den lige fra?’, som Venstres borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard, forbavset udtrykte det. Vejle var selv favorit til at huse skolen.

SAMTIDIG er mørklægningen i Statsministeriet naturligvis den rene vitaminindsprøjtning for mistankerne om, at den her sag stinker. Her har regeringen virkelig skudt sig selv i foden med sin lukkethed.

DE nye siamesiske tvillinger i dansk politik , DF’s og Socialdemokratiets retsordførere, får samtidig en platform forærende, hvorfra de kan puste til mistankerne mod regeringens motiver. Og Dansk Folkeparti nyder åbenlyst chancen for at kunne tale om andet end sit eget skandaløse misbrug af EU-midler til pattegrise og kuglepenne ...

SAMTIDIG har DF og S flertal til at forpurre regeringens placering. I så fald ender politiskolen som et ydmygende nederlag for regeringen og et selvmål af rang, hvis den i virkeligheden sagtens kunne have argumenteret for, at Herning er et sandt smørhul for lige præcis politiskoler og ikke bare for en af Lars Løkkes støtter, Herning-borgmester Lars Krarup.

FOLKETINGETS ombudsmand kritiserede for et par måneder siden, hvor skadeligt offentlighedsloven har virket siden vedtagelsen i 2013 . Politiskolen er endnu et skrækeksempel på, hvad den er for et misfoster.

123 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere