Hemmelige sms’er

- JEG ER sgu træt af at blive hængt ud, skriver Lars Løkke i en af de hemmelige sms’er, han sendte i de stormfulde dage i oktober 2013, hvor hans flyfrås kom frem. Godt en million kr. havde han brugt på 13 flyrejser som formand for en klima-organisation.

HERTIL må man sige, at vi er sgu også trætte af al det cover-up og hemmelighedskræmmeri, den sag er forpestet af.

SENEST har Udenrigsministeriet obstrueret og fiflet med sms-beskeder, som Ekstra Bladet havde krævet at se. De blev sendt mellem de to politiske topfolk i klimaorganisationen – udover Løkke som formand, sad den radikale udviklingsminister Christian Friis Bach i organisationens bestyrelse.

FØRST da ombudsmanden kommanderede ministeriet til at udlevere beskederne til Ekstra Bladet, dukkede de omsider op i onsdags. Endda kun nogen af dem og med 19 måneders forsinkelse.

OG IKKE nok med, at det har taget skandaløst langt tid. I mellemtiden har ministeriet manipuleret med og slettet i vigtigt materiale, så man tror, det er løgn, at et af Danmarks mest respekterede og professionelle ministerier vil synke så dybt.

BESKEDERNE i sig selv afslører, at selv om Lars Løkke udadtil beklagede og undskyldte, at han ikke noget før havde fået stoppet sit rejsefrås, var hans indre i kog af frustration: Han bad i sms’erne om opbakning og anerkendelse for sin oprydning i den betændte klimaorganisation.

TILBAGE STÅR det store spørgsmål: Hvad har ministeriet dog gang i? Man kan forstå, at to politikere forsøger at redde deres renommé. Men ministeriet? De burde jo netop være de strikt nøgterne. Nu har ministeriets ry fået en ordentlig plamage af ombudsmanden.

OG ER DET for Lars Løkkes skyld, de fortsat nægter at offentliggøre dele af sms’erne og i det hele taget er gået langt over stregen?

ELLER er sandheden, at de selv har kvajet sig mere, end det allerede er kommet frem, da Christian Friis Bach måtte gå af?

131 kommentarer
Vis kommentarer