Her er planen, Løkke

MENS POLITIKERE af alle afskygninger råber på handling, træder statsminister Lars Løkke stadig vande. Tilsyneladende mere optaget af at feste med god mad og ditto vin.

Godt nok indkaldte han i går samtlige partiledere for at give en orientering om flygtningekrisen, men det blev mest en hyldesttale til det danske politi. En plan for, hvordan regeringen vil tackle krisen, kom aldrig på bordet.

DET ER I DET hele taget småt med konkrete forslag fra de enkelte partier. En undtagelse er dog Dansk Folkeparti, der mere bastant end nogen sinde kræver permanent kontrol ved grænsen.

Krisen forværres time for time. I skrivende stund er der siden i søndags kommet langt over 3000 flygtninge til Danmark, hvoraf kun omkring 700 har ønsket at søge asyl hos os. Resten – stort set – vil til Sverige, og de bruger Danmark som transitland.

Enhver kan se, at det ikke kan fortsætte. Hele Danmark er vidne til, hvordan motorvejsstrækninger spærres af, når flygtningestrømmen langsomt bevæger sig mod Sverige.

188.000 DANSKERE, der følger Ekstra Bladet på net og/eller papir, har deltaget i en afstemning om følgende spørgsmål: Skal vi lukke den danske grænse for alle andre end turister, EU-borgere, arbejdende og andre med gyldig opholdstilladelse?

Svaret er klart: 58,4 procent siger ja, 36,9 nej, mens 4,7 ikke tager stilling.

EKSTRAORDINÆRE situationer kræver hurtige, ekstraordinære beslutninger, hvis Danmark skal undgå at blive et transitland med mange illegale flygtninge.

EU har totalt mistet kontrollen over sine ydre grænser, så derfor kan det desværre være nødvendigt med en MIDLERTIDIG dansk grænsekontrol, hvor samtlige flygtninge registres.

De, der ønsker asyl, sendes videre til vore asylcentre, hvor de får deres begæringer behandlet på normal vis.

RESTEN RETURNERES til det sikre land, de kommer fra (hovedsageligt Tyskland). De, der vil til Sverige, må så f.eks. tage færgen fra Rostock til Ystad i stedet for at vandre op gennem Danmark.

Samtidigt erklærer regeringen sig positiv over for EU-kommissionens forslag om en kvotefordeling af 160.000 flygtninge.

DET ER SKRAP KOST, men desværre nok det mest effektive for at håndtere en flygtningestrøm, der ikke er set større siden Anden Verdenskrig.