Hjælp - det er jul!

Nogle gange kan man blive næsten desperat over de forslag, politikerne vedtager.

Tænker de sig ikke om eller er de bare ligeglade?

Sådan et forslag er det såkaldte 'kontanthjælpsloft'. Det er en politisk idé, der gør livet endnu sværere for Danmarks fattigste familier og næsten fordobler antallet af børn, der kommer til at vokse op i fattigdom. 15.000 børn kan, efter kontantshjælpsloftet blev indført 1.november, se frem til et liv i fattigdom. Var det ikke allerede slemt nok før, da tallet var 8000 ?

Vi ved, at disse børn vil være mærket for livet. De har sværere ved at få en uddannelse og dermed senere et job.

Og lige om lidt er det også jul. Det er ikke en glædens fest i de fattigste familier. Det er derimod det tidspunkt, hvor fattigdommen udstilles. Hvor den bliver alt for konkret. For mens alle vi andre glæder os til julegaver og festligt samvær, går de fattigste forældre netop nu rundt og tænker: 'hvordan skal vi dog give vores børn fest og gave?'

I år er det 10. gang, vi her på Ekstra Bladet samler ind til fattige danske familier sammen med Dansk Folkehjælp. Kravet for at få en julepakke er, at man er enlig forsørger med børn og godkendt af sin kommune til at få julehjælp.

Man kunne også sige det mere direkte: kommunerne har opgivet at hjælpe familier, der har brug for hjælp, fordi den lovgivning som Folketingets flertal har udstyret dem med ikke giver mulighed for at hjælpe. Tværtimod er de fattigste danske familiers situation blevet forværret af kontanthjælpsloftet.

Dugfriske tal fra Folketingets Beskæftigelsesudvalg viser, at 32.650 personer i løbet af november vil få reduceret deres boligstøtte eller særlige støtte som følge af reglerne om kontanthjælpsloftet.

Regeringens argument for kontanthjælpsreformen er, at det vil øge beskæftigelsen. Det vil 'motivere' folk til at arbejde. Men det kræver, der er job. Og hvor er arbejdspladserne Lars Løkke?

Nye tal fra tredje kvartal i år viser, at ledigheden er steget med 3.000 personer.

Hvis Socialminister Karen Ellemann, statsminister Lars Løkke Rasmussen og alle de andre, der kan se frem til en velbjerget jul i familiens trygge favn, stadig mangler argumenter for at hjælpe de fattigste, så kunne de bruge et kort øjeblik på at studere tallene for de, der desperat søger om julehjælp hos private hjælpeorganisationer som Dansk Folkehjælp, Røde Kors mf. På 10 år er tallene eksploderet. Fattigdommen er markant øget de seneste år i vores lille velbjergede smørhul.

I 2008 blev 2200 familier godkendt til at få en julepakke fra vores indsamling. I år er mere end 10 gange så mange allerede nu godkendt. Og der er stadig en uge tilbage, inden fristen udløber.

Vi har råd til at hjælpe alle, men gør det ikke mere i Danmark. Egoismen har sejret. Og den bliver ikke mindre, når vi snart får en ny trekløver regering.

Anders Samuelsen er ikke kommet ned fra træet for at hjælpe Danmarks fattigste. Han går efter at give Danmarks rigeste og vennerne i Saxo Bank endnu flere penge og sig selv en Audi.

Vi har mere end nogensinde før brug for din hjælp. Giv et bidrag til vores indsamling, så Danmarks fattigste familier kan få en lidt bedre jul. Dit bidrag går ubeskåret til julepakker med gavekort til mad og legetøj til børnene.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen