Højrefløjen mobiliserer

 

FARLIGT BUDSKAB. Dansk Folkeparti er blevet for stuerent. 13 procent af danskerne savner et parti til højre for Thulesen Dahl og hans tropper viser en måling, som Jyllands-Posten har foretaget.

Tallet er overraskende – men burde egentlig ikke være det. For målingen er foretaget i dagene efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Samtidigt tvivler mange danskere på, at politikerne har viljen til et reelt opgør med de danske Syrien-krigere, som drager af sted for at slå deres landsmænd ihjel. Der er masser af snak, men meget lidt handling.

Den yderste højreflok herhjemme er repræsenteret af en række småpartier, som hver for sig ikke har en kinamands chance for at komme i Folketinget.

Deres politiske hovedbudskab er lige så enkelt, som det er farligt: Masseindvandringen skal stoppes. Muslimer er terrorister på grund af deres religion. De indvandrere, der allerede er kommet til landet og blevet danske statsborgere, skal sendes retur, for de stjæler job fra ’rigtige’ danskere.

Dansk Folkeparti, der er en afskalning af Mogens Glistrups Fremskridtsparti, har efterhånden 20 år på bagen og er blevet en reel magtfaktor i dansk politik. Men højre-demagogerne mener, at Christiansborg-miljøet har gjort partiet utåleligt politisk korrekt og medført en alt for blød linje i flygtninge- og indvandrerspørgsmålene.

Helt kontant efterlyser de 13 procent – hvoraf forbløffende mange er unge vælgere – ’et nationalkonservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandringen som hovedemne’.

Traditionelt har den yderste højrefløj været spredt i små fraktioner, men især efter Muhammed-tegningerne er den begyndt at tale i kor i form af udtalelser fra partiet Dansk Samling og Trykkefrihedsselskabet.

Vi håber inderligt, at truslen om at danne et nationalkonservativt parti er tom. Det giver nemlig en gysende fornemmelse af noget, som udspillede sig i Tyskland i 30’erne.

Heldigvis tænker langt hovedparten af danske vælgere sig grundigt om, inden de sætter krydset i valglokalet.

0 kommentarer
Vis kommentarer