Hoffets amatører

MYSTIKKEN om, hvad prins Henrik egentlig har gang i, er nu massiv, takket være kongehusets elendige kommunikation.

FOLK begynder jo at slå lårene røde efterhånden, hver gang et nyt stunt ruller frem i offentligheden.

DET ENE virker mere barokt end det andet. Det er som at se Gorm den Gamle fumle med en iPhone eller en guldkaret forvilde sig ind på Le Mans: totalt ged i den.

HVER gang kvidrer de fra hoffet, at nu har de forklaret noget i grunden såre naturligt og enkelt, så alle kan forstå det. Forkert: Nu har de igen fået gætterierne til at eksplodere med deres amatøragtige tågesnak.

DRONNINGENS fødselsdag sidste år var jo et af glansnumrene i den mærkelige forestilling. ’Henrik er syg – han må desværre blive derhjemme under dynen’, lød beklagelsen. Næste dag daskede han rundt i Venedig i strålende humør!

NYTÅRSTALEN var også en besynderlig omgang: Hvorfor skulle danskerne pludselig have baldret nyheden om Henriks pension i hovedet midt i champagnen?

MARGRETHE takker jævnligt for befolkningens hjertevarmende interesse for kongefamiliens sorger og glæder.

TIL GENGÆLD har vi ikke meget at takke for den anden vej: Hvorfor er det så svært at sige, hvad der foregår med Henrik? Er han syg? Er han vred? Er de uvenner? Det ene øjeblik er han gået helt af og magter ikke at komme til konens 75-års fødselsdag. Det næste står han og vinker til Mexicos præsident i lufthavnen eller kysser en travhest i Jylland.

NU HEDDER Henrik så ikke længere prinsgemal. En titel han selv ønskede, fordi det markerede, at han var dronningens gemal – ikke en tilfældig prins som Felix.

MEN HVIS han ikke er dronningens gemal længere – hvad er han så? Det giver jo ingen mening at holde op med at være dronningens gemal og så lade, som om det hele er i den skønneste orden.

173 kommentarer
Vis kommentarer