Hold da helt ferie!

OMKRING 70 flygtninge demonstrerede forleden mod, at de ikke må holde ferie med deres børn.

DE ER tvunget til sommeren igennem at møde på sprogskole eller i aktivering. Deres børn? De bliver parkeret i institutioner, mens deres danske kammerater holder ferie med deres forældre.

DENNE forskelsbehandling er en konsekvens af den uhyrlige lov om integrationsydelse, som V-regeringen og den øvrige blå blok vedtog sidste år.

LOVEN indeholder ikke kun ferieforbud for flygtninge. Langt væsentligere er, at loven også halverer den ydelse, flygtninge kan få til dagen og vejen og integration i det danske samfund.

REAKTIONERNE på de protesterende flygtninge er kommet prompte. Udvisningsminister Inger Støjberg (V) kalder dem ’utaknemmelige’ og himler op over deres ’krævementalitet’.

JAMEN, hold da helt ferie!

DANSK FOLKEPARTI er rutinemæssigt flegnet helt ud. Partiets udsmidningsordfører, Martin Henriksen, trumfer Støjberg ved at kalde demonstranterne for ’pænt utaknemmelige’, og han vil have undersøgt, om de kan kyles ud af landet igen.

OG HOS Socialdemokraterne konstaterer Dan Jørgensen, at demonstranterne ’er flygtet fra et land i krig’, og ’at de bør fokusere på, at de er kommet til et land med fred og stabilitet’.

PRÆCIS. Danmark er et fredeligt og stabilt land, og lige netop derfor bør vi have hjerte- og råderum til at behandle vores flygtninge, som vi gerne selv vil behandles.

MEN sprogbrugen og tankesættet hos de store partier er marineret i bagvendt logik og mistænkeliggørelse.

VI KAN ikke – som skrevet et utal af gange – redde alle verdens fordrevne eller migranter. Men vi har en pligt til at hjælpe krigsofre.

DET ER ikke for sjov, at de er flygtet fra gru og terror begået af Syriens diktator Assad og sindssyge IS-islamister. Det er heller ikke for sjov, at de har sat deres børns og eget liv på spil for at komme i sikkerhed i f.eks. Danmark.

AT NOGLE af dem magter at demonstrere mod det horrible ferieforbud, der især rammer deres i enhver henseende uskyldige børn, bør vi snarere anerkende end fordømme.

384 kommentarer
Vis kommentarer