Hun bør gå af

Enhver kan hermed se, at Sophie Hæstorp Andersen har et anløbent forhold til ansvar. FOTO: JACOB EHRBAHN
Enhver kan hermed se, at Sophie Hæstorp Andersen har et anløbent forhold til ansvar. FOTO: JACOB EHRBAHN
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

FORMANDEN for Region Hovedstaden, socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen, burde fyre sig selv.

Region Hovedstaden beskæftiger sig næsten udelukkende med hospitalerne i hovedstadsområdet. Sundhedsplatformen har følgelig i Hæstorps ’regeringstid’ været hendes absolut vigtigste politiske opgave. Vi taler om det dyreste it-projekt i det danske sundhedsvæsens historie. Prisen er 2,8 milliarder kroner.

OG SYSTEMET har fejlet fælt. Sundhedsplatformen skulle have lettet arbejdsgangene på hospitalerne og effektiviseret behandlingerne, men systemet er skyld i fejlmedicineringer, forsømmelser og færre kræftbehandlinger. Læger forlader hospitaler i vrede. Sygeplejersker bukker under af stress. Og for nylig kom Statsrevisorerne så med kritik af platformen og af Hæstorp og kompagnis fejl og mangler:

It-systemets vej til virkeligheden var ’uprofessionel og kritisabel’, og ’faldet i hospitalernes aktivitet har været væsentligt over det forventede’, skrev Statsrevisorerne blandt andet.

LAD OS OVERSÆTTE: Sundhedsplatformen er syg, og ledelsen og administrationen bag platformen er kvaksalvere uden nogen anelse om, hvad de har forårsaget, og hvad de skal gøre ved det.

Det var ellers ikke, fordi Sophie Hæstorp og kompagni ikke var advaret mod at indføre et amerikansk fakturasystem bygget til at udstede regninger til forsikringsselskaber. Der var masser af advarsler. Om at Sundhedsplatformen ville ende som Danmarks største it-skandale – trods hård konkurrence fra andre it-skandaler i det offentlige. Hvilket er præcis, hvad der er sket.

Men hvad er så regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersens kommentar til Statsrevisorernes kritik – og måske ikke mindst til at have svigtet hovedstadens borgere?

HUN TAGER kritikken ’alvorligt’, siger hun og tilføjer, at man ’fra politisk hold i Region Hovedstaden løbende er blevet klogere undervejs’. Dertil er der sat 22 millioner kroner ekstra af til lægesekretærer.

Enhver kan hermed se, at socialdemokraternes formand i Region Hovedstaden tydeligvis har et anløbent forhold til ansvar. Og enhver kan dertil fornemme, at denne arrogante tilgang går igen blandt de kolde hænder i det embedsapparat, der har indført og dikteret Sundhedsplatformen. Her findes ingen fejl, kun ’behov for udbedringer’ samt en forestilling om, at fiaskoen må være det sundhedsfaglige personales skyld. For hvorfor er de altid så sure?

SOPHIE HÆSTORP Andersen går ikke af. Vi ved det. Det ville ellers være det eneste troværdige og anstændige, Hæstorp kan yde borgerne, efterhånden som skandalen med Sundhedsplatformen udrulles.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind