Hun er resultatet af Dansk Folkepartis indsats for Danmark

Når Peter Skaarup og Dansk Folkeparti finder TV2’s nyhedshistorie om den manglende integration i Vollsmose ’helt grotesk’, falder det tilbage på partiet og Skaarup selv. Foto. Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Når Peter Skaarup og Dansk Folkeparti finder TV2’s nyhedshistorie om den manglende integration i Vollsmose ’helt grotesk’, falder det tilbage på partiet og Skaarup selv. Foto. Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix

IMAN HASSAN har været 19 år i Danmark og taler ikke dansk. Det gjorde de ti andre kvinder heller ikke. Og ingen af dem var i arbejde.

MANGE POLITIKERE på Christiansborg erklærer sig oprørte på grund af TV2’s indslag søndag aften fra en somalisk kvindeforening i Vollsmose.

’Det kan simpelthen ikke passe, at man kan leve et helt voksenliv uden at komme i arbejde’, skrev justitsminister Søren Pape (K) straks på Facebook.

’Helt grotesk’, lød det fra Peter Skaarup (DF) samme sted.

’Systemet fungerer ikke’, udtalte Mattias Tesfaye på vegne af Socialdemokraterne.

JA, KÆRE POLITIKERE, det er alle enige i. Men det var jeres ansvar at få det til at fungere.

I har ikke talt om andet i mindst 20 år. Peter Skaarup og Dansk Folkeparti burde endda tage det som særligt ansvarspådragende. Netop dette parti har siden 2001 stort set dikteret dansk udlændinge- og integrationspolitik.

Vi taler her om alle partiers fallit. Men vi taler Dansk Folkepartis i særdeleshed.

16 års forargelse på området samt en tirade af symbolpolitiske triumfer har tydeligvis ikke haft en eneste gavnlig effekt på integrationen.

MAN SKAL selvfølgelig spørge de konservative og Søren Pape, hvad de er så oprørte over, for de er også ansvarlige.

Og man skal spørge Mattias Tesfaye og Socialdemokratiet, hvorfor de ikke fik ’systemet’ til at ’fungere’, da de havde chancen.

Endelig kan man føje til, at der er andre medansvarlige. Der er kommuner og socialforvaltninger, som i bogstavelig forstand ikke har kendt deres besøgelsestid. Og de somaliske kvinder burde også selv have taget ansvar for at integrere sig i Danmark.

MEN NÅR VI nu taler om det overordnede politiske ansvar, kommer vi ikke uden om i særlig grad at klandre Dansk Folkeparti for den fiasko af en integration, der dukkede op på TV2 søndag aften.

Da somaliske Iman Hassan havde været i Danmark i to år, fik Dansk Folkeparti magten over integrationspolitikken i Danmark. Og partiet har – med Venstre og de konservative – dikteret integrationspolitikken i stort set alle år siden.

Når Peter Skaarup og Dansk Folkeparti finder TV2’s nyhedshistorie ’helt grotesk’, falder det svært tilbage på partiet og Skaarup selv.

Iman Hassan i Vollsmose er uomgængeligt resultatet af deres foreløbige indsats for Danmark.

636 kommentarer
Vis kommentarer