Annonce:
Annonce:

Hva' bilder Løkke sig ind?

Lad os på denne plads tage Lars Løkke i lære. Hvor omsonst det end må være, hedder det i dagens leder. Foto: Johanna Geron/Reuters
Lad os på denne plads tage Lars Løkke i lære. Hvor omsonst det end må være, hedder det i dagens leder. Foto: Johanna Geron/Reuters
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

LARS Løkke synes, vi danskerne mangler krisebevidsthed. For Lars er ren, siger Lars. Så vi skal, ifølge Lars, blive bedre til at forstå, at det er vi andres skyld, at det er svært at finde løsninger. Enten vi mediers. Eller danskernes. Eller måske samfundets. Tidens. Omstændighedernes.

DET ER i hvert fald ikke Lars eller regeringens skyld, må vi forstå.

OG LAD OS lige tage den overordnede grund til Løkkes udsagn i DR. Aldrig er en regering faldet så drastisk i popularitet på så kort tid, siden Danmarks nye SVM-regering erklærede, at store bededag skal droppes, og at vi danskere skal ’yde lidt mere’ for at redde Forsvaret og bekæmpe Putin.

I EN megafon-måling er SVM faldet fra 89 til 68 mandater.

Annonce:

LAD OS DERFOR på denne plads tage Lars Løkke i lære. Hvor omsonst det end må være. Når danskerne ikke synes, de skal slippe store bededag, er det ikke mangel på krisebevidsthed. Det er derimod vidnesbyrd om en forstandig befolkning. Over for en utilstedeligt selvopblæst regering.

FOR DET første vil forslaget ikke frigøre nogen penge, arbejdsstyrken ikke på anden vis vil kræve godtgjort. For det andet siger økonomiske vismænd, at effekten vil være nul. Og for det tredje ser enhver dansker, at den nye, såkaldte brede regering ikke bør gives flere penge, før den holder op med at misbruge de mange milliarder, vi allerede stiller til rådighed.

VI VIL først se besparelser. Vi vil se fyringer. I sniksnakkens offentlige førsteklasses lounge. Blandt djøffere, der generer folk med rigtigt arbejde. Blandt dem, der skaber flere opgaver, end de løser i uforståelig kontrol. For det er den største krise i dette land: En herskende klasse af bureaukrater, projektmagere og konsulenter, der har stjålet velfærdssamfundet fra de mennesker, vi byggede det til.

Annonce:

KÆRE hr. Lars Løkke Rasmussen, kunne vi bede om lidt krisebevidsthed i den anledning? Fra din statsminister, fra forsvarsministeren og dig selv? Eller er det for meget forlangt, når nu du fremhæver en overvældende krise i det sundhedsvæsen, du selv har været med til at ødelægge, eller krisen i det forsvar, der smuldrede på bl.a. din i alt syvårige vagt som statsminister?

HVAD BILDER Lars Løkke sig ind? Vi har haft statsminister-Lars, privat-Lars, forhenværende-Lars, netværks-Lars, moderat-Lars, comeback-Lars og nu udenrigsminister-Lars. Og nu har vi så også fået danskerne-kan-ikke-se-hvor-slemt-det-står-til-Lars. Vi holder en håndflade op foran udenrigsministerens ansigt og siger: ’Spejl, Lars’.

AT TÆNKE sig, at netop han af alle nu vil belære danskerne om mådehold og arbejdsomhed. En mand, der trods høj løn skulle have sine underbukser betalt og har haft konstant rod i barregnskabet og flyver på første klasse, når miljøet skal reddes.

VI SYNES ærlig talt, den bør vendes om. Det er Lars Løkke, der altid har manglet krisebevidsthed. Og nu mangler han så også skam i livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
532 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: